20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Aγαπητή μου Ρωσία…

του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Τον Φεβρουάριο του 2010, ο Έλληνας πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου ευρισκόμενος σε πανικό, γιατί οι αγορές της Δύσης έκλεισαν για τη χώρα μου  αρνoύμενες να μας δανειοδοτήσουν, επισκέφτηκε την Μόσχα και συνομίλησε και με τον κ. Πούτιν πρωθυπουργό τότε και με τον κ. Μεντβέντεφ πρόεδρο. Τους ζήτησε να δανείσουν  τη χώρα με χαμηλά επιτόκια  για να αποφύγει το ΔΝΤ.

Η απάντηση του τότε Ρώσου προέδρου, στη σύντομη συνάντηση τους  λέγεται ότι ήταν μονολεκτική “Νιετ”.

Λίγες ώρες αργότερα, η φίλη Ρωσία αρνείται και δημόσια οποιαδήποτε βοήθεια στην Ελλάδα

“Η Ρωσία συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της” είπε ο κ. Μεντβέντεφ.

Πέντε χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2015, μια άλλη ελληνική αποστολή φτάνει,  στη πρώην Μέκκα του σοβιετικού κομμουνισμού τη Μόσχα, παραβλέποντας πως η εποχή των σοβιετικών έχει παρέλθει και  ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει και στη Ρωσία υπάρχει μια αρπακτική καπιταλιστική κυβέρνηση ολιγαρχών.

Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας που με τη συνοδεία του, με δέος εισέρχονται στο Κρεμλίνο, νοιώθουν το βάρος της κομμουνιστικής ιστορίας, κάποιοι δακρύζουν, κάποιοι πιστεύουν  πως βρήκαν το  καταφύγιο που αναζητούσαν για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, για τα οποία πιστεύουν ακόμα ότι ευθύνεται η κακιά Δύση και το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε.

Στη συνάντηση με τον κ. Πούτιν -που στο μεταξύ είχε γίνει ξανά πρόεδρος- αιτήθηκαν, οικονομική βοήθεια και επενδύσεις, για να αντέξει η Ελλάδα και να μην χρεοκοπήσει στα χέρια τους.

Απάντηση ήταν η ίδια,  “Νιετ” όπως και η συμβουλή “πηγαίνετε στο ΔΝΤ”.

Παρά ταύτα ο κ. Τσίπρας δεν εξέφρασε καμία δυσαρέσκεια προς τη ρωσική ηγεσία, αντίθετα επιχείρησε να ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα στους ευρωπαίους από τους οποίους πια εξαρτάται η τύχη της χώρας  μετά το “Νιετ” Πούτιν. Βγήκε και δήλωσε πως “είμαστε λαός που ξέρει που να βρίσκει νέα λιμάνια” κι ας είχε πέσει σε ρωσική ξέρα…Γέλασαν πολλοί τότε.

Ούτε σε άρση του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα μας, προχώρησε ο φίλος κ Πούτιν , παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμα μια κίνηση υπέρ της Ρωσίας  και κατά των ευρωπαίων. Τάχθηκε τότε εναντίον  των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, για την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας.

Χρησιμοποιήσατε τον κ. Τσίπρα, έπαιξε το παιχνίδι σας  εκείνη την εποχή και αντί να τον στηρίξετε, κατέληξε να βρεθεί με ένα σωρό Ρώσους πράκτορες να  “αλωνίζουν” το 2018  στην Ελλάδα. Ήταν τόσο προκλητική η στάση της πρεσβείας  που αναγκάστηκε ο φανατικός υπέρμαχος της ρωσικής  φιλίας Α. Τσίπρας,   να απελάσει δύο διπλωμάτες σας , με την κατηγορία διάπραξης παράνομων ενεργειών, εντός της ελληνικής επικράτειας, που συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Ανάμεσα στις κατηγορίες που απηύθυνε  η Αθήνα προς τους διπλωμάτες σας , ήταν  απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Και πριν από λίγες εβδομάδες, αφού μας υποδείξατε τι μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούμε, αφού μας κατηγορήσατε για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας που εσείς προκαλέσατε  παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο μας συμβουλεύσατε να συνέλθουμε.

Αγαπητή Ρωσία δεν είμαστε υποτελείς σας. Αντιλαμβάνομαι πως από Δημοκρατία, Διαφάνεια, Διεθνές Δίκαιο και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν “σκαμπάζετε”, αφού από Τσάρους, σε Στάλιν και σε Πούτιν βαδίζετε.

Αυτά τα γράφω εν είδει επιστολής, όχι για τον, αληθινά φίλο και ορθόδοξο ρωσικό λαό, που τα ζει στο πετσί του, αλλά για την νομενκλατούρα σας  και πρωτίστως για τους δικούς μας  φιλοπουτινικούς που “τυφλωμένοι” πιστεύουν πως η “μαμά Ρωσία” θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα μας προστατέψει από κάθε νόσο και κάθε…

Αλλά  υπάρχουν και νόσοι  μη ιάσιμοι …όσο ο πουτινισμός και τα υποτιμημένα ρούβλια τρέχουν…

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Θετικός στον κορονοϊό ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος

editor

Νέες επιθετικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν κατά του Ισραήλ

editor

Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα

editor
20/04/2024 15:49