22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Κ. Καραμανλής: Έργο γεωστρατηγικής σημασίας ο σιδηροδρομικός άξονας Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη – Ρούσε

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε στη Βουλγαρία χαρακτήρισε έργο γεωστρατηγικής σημασίας τον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη- Καβάλα- Μπουργκάς- Βάρνα- Ρούσε. Επίσης σημείωσε ότι ο εν λόγω άξονας θα δώσει ώθηση στις εμπορευματικές μεταφορές και θα έχει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, ο κ. Καραμανλής στάθηκε στη σύμπνοια Ελλάδας- Βουλγαρίας σε θέματα ανάπτυξης δικτύων και σε θέματα διακρατικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών.

«Η περιφερειακή ανάπτυξη και η συνοχή στην περιοχή μας περνά μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια για διαμόρφωση κοινών διαδρομών και διαδρόμων συνεχούς ροής. Η γειτονία μας διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για αξιοποίηση των λιμανιών των δύο χωρών, στη λογική ενός ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού άξονα διασύνδεσής τους», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη- Καβάλα- Μπουργκάς- Βάρνα- Ρούσσε. «Πρόκειται για ένα έργο γεωστρατηγικής σημασίας», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι θα δώσει ώθηση στις εμπορευματικές μεταφορές και θα έχει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε, άλλωστε, ότι η δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καταλληλότερη για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας, καθώς η διαδικασία αναθεώρησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, «η συνεργασία των δύο χωρών θα ενισχυθεί και στα ευρωπαϊκά φόρα και στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ».

Related posts

Κυρ. Μητσοτάκης: Όραμά μου μια Θράκη δυναμική και αναπτυσσόμενη – Αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε

editor

ΥΠΕΞ: Ιστορικό και ηθικό καθήκον να περνούμε τη σκυτάλη της μνήμης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις νέες γενιές

editor

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας: Ενημέρωση για τα ταξίδια σε Λιβύη και Τουρκία

editor
22/02/2024 12:27