25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης η μεγάλη Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων,  εορτάστηκε σε όλη τη Μητρόπολη μας η μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το κέντρο του πανηγυρικού εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, όπου τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν πλήθος κόσμου, αλλά και σύσσωμες οι πολιτικές και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου μας. Αναλυτικότερα το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο νέος Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Λάμπρος Τσιάρας, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Πλοίαρχος κ. Ευστράτιος Ψύρρας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αντιπύραρχος κ. Λεωνίδας Τσιάρας.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη σημασία του στην εποχή μας, ενώ αμέσως μετά δώρισε μια εικόνα της Παναγίας του Έβρου στο νέο Διοικητή της 12ης Μ/Κ Μεραχίας Πεζικού Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη Καβιδόπουλο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η  Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και  εκφωνήθηκε η Πανηγυρική Ομιλία από από την κ. Βασιλική Γκοντσίδου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη.

Related posts

Προσλήψεις σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη & Διδυμότειχο από την ΔΕΔΔΗΕ

editor

Αλεξανδρούπολη: 37 μονάδες αίματος περισσότερες από πέρυσι προσφέρθηκαν τον Ιούλιο

editor

Συνεδριάζει με 11 θέματα το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ

editor
25/04/2024 0:40