29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Ένα σκίτσο που εδώ δεν σοκάρει…

της Μάρθας Λεκκάκου

Αυτό το σκίτσο, μήπως σας θυμίζει κάτι από θεωρίες εγχώριων ψεκασμένων; Ακροδεξιών ή ακροαριστερών στην Ελλάδα; Αρνητών των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ακόμη και της ύπαρξης της πανδημίας; Των ντόπιων αντίθετων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της «λυκοσυμμαχίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την αποκαλεί συχνά  ο Δημήτρης Κουτσούμπας;

Εάν σας θυμίζει κάτι τέτοιο, αρκεί να αποσαφηνιστεί ότι η ίδια η Ρωσική Πρεσβεία στο Παρίσι ανήρτησε στο twitter το συγκεκριμένο σκίτσο… Δείχνει την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τρυπούν με τεράστια εμβόλια έναν ασθενή, την Ευρώπη. Τα εμβόλια αναγράφουν: Ρωσοφοβία, Νεοναζισμός, Κυρώσεις, Covid-19, Ακύρωση Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και με ανακοίνωσή του διατυπώνει τις έντονες διαμαρτυρίες του. «Αυτές οι αναρτήσεις είναι απαράδεκτες. Το καταστήσαμε σαφές σήμερα στον Ρώσο πρέσβη/  προσπαθούμε να διατηρήσουμε έναν απαιτητικό δίαυλο διαλόγου με τη Ρωσία και αυτές οι ενέργειες είναι απολύτως ανάρμοστες» δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Βλέποντας πάντως το εν λόγω σκίτσο όπου οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρουν πρόσωπο αποκρουστικό με την Ευρώπη να είναι «κατατρυπημένη» και με κόκκινα μάτια, ένας αδαής για την προέλευσή του Έλληνας αναγνώστης, θα μπορούσε να εικάσει ότι πρόκειται για μια ελληνική σκιτσογραφία σε αρκετές -δυστυχώς- εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα.

Φαντάζει αδιανόητο να μην θέλουμε να νιώθουμε δυτικοί οι Έλληνες για χίλιους λόγους, ωστόσο το γεγονός ότι τέτοια σκίτσα εδώ στην Ελλάδα δεν μάς σοκάρουν, εξηγεί και πολλά παρατράγουδα που αγγίζουν τα όρια μιας αντιδυτικής – ψεκασμένης βαθιά ριζομένης αντίληψης σε πολλούς συμπατριώτες μας.

Με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε όλοι τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης  για την ομιλία του Ζελένσκι στην ελληνική βουλή, μετά από τη σχετική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να του πουν του Ζελένσκι μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ο λαός του χρειάζεται να του στείλουμε σταφίδες, για να αντέξει το κρύο…, όπως πρότεινε ο Σταύρος Αραχωβίτης…

Να του πουν ότι εδώ τραγουδάμε για την ειρήνη σε συναυλίες και μπορεί να βάλουμε και μια αφίσα του Τζον Λένον, αντί για μια σημαία της Ουκρανίας.

Μπορεί κάποιοι να τον ζορίσουν και να του πουν εδώ και τώρα να δώσει ό,τι ηλιέλαιο έχει στην ευρωπαϊκή αγορά, γιατί οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα…

Να του πουν ότι είναι συνυπεύθυνος με τον Πούτιν και ότι έχει ακριβύνει η ζωή μας εξαιτίας του και ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του Κρεμλίνου.

Ακούγονται ως υπερβολές όλα αυτά; Σε λίγο ορισμένα κόμματα της Αντιπολίτευσης, θα βγουν να πουν στον Ζελένσκι «ας πρόσεχες».

Τόσο Ρωσόδουλοι. Και αντιδυτικοί. Και αντιευρωπαϊστές. Και για να μην ξεχνιόμαστε και ψεκασμένοι. Και πολύ λαϊκιστές.

Πηγή: todaypress.gr

Related posts

Πούτιν: Θα δώσουμε δωρεάν τα σιτηρά στην Αφρική, εάν δεν ανανεωθεί η συμφωνία

editor

Θετική η ΑΝΑΣΑ σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή

admin

Ερντογάν: Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τα F-16 κατά της Ελλάδας ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον

editor
29/03/2024 15:59