22 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρ.Παπαεμμανουήλ για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Νεοελληνικού Έθνους. Ένας διπλός εορτασμός για την Πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την αναγγελία της γέννησης του Ιησού, του Λυτρωτή και Σωτήρα του κόσμου από την σκλαβιά της αμαρτίας. Η αναγγελία αυτή ταυτίστηκε με τη λύτρωση του σκλαβωμένου Γένους από τη δουλεία τετρακοσίων χρόνων. Με τη θεϊκή παρέμβαση, οι αγωνιστές του ΄21 ανόρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον Τούρκο δυνάστη και έδωσαν θάρρος και ελπίδα στις καρδιές των σκλαβωμένων Ελλήνων για την πολυπόθητη Ελευθερία.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και δόξας για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, αλλά και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Οι ήρωες του ΄21 με ενότητα και εθνική ομοψυχία θυσιάστηκαν για τα αιώνια ιδανικά της Φυλής μας και έγιναν για τους σύγχρονους Έλληνες πρότυπα ανδρείας και ηρωισμού. Το μήνυμα που εκπέμπει η ιστορική ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821 παραμένει πάντα ισχυρό και επίκαιρο. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στους καιρούς της κρίσης των πνευματικών αξιών και της οικονομικής δυσπραγίας, καθώς και της ανασφάλειας σε διεθνές επίπεδο και ιδιαιτέρως σε μια περίοδο, όπου ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και με το βλέμμα στραμμένο στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας που δέχθηκε εισβολή, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του 1821 αποτελεί πηγή έμπνευσης και άντλησης ιστορικών διδαγμάτων για αδελφοσύνη και αλληλεγγύη. Ο Ελληνικός λαός καταδικάζει απερίφραστα τις εισβολές, γιατί έζησε τη δυστυχία της εισβολής στην Κύπρο το 1974. Ο απανταχού της γης Ελληνισμός ζει και πορεύεται με τις διαχρονικές αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της κοινωνικής ισότητας και της αξιοπρέπειας.

Φίλες και Φίλοι,

η ημέρα αυτή προσφέρεται ως ευκαιρία για αυτογνωσία και εθνική αναζήτηση. Σας προσκαλώ να υψώσομε την ελληνική σημαία στις οικίες μας και στα καταστήματα μας ως ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του 21. Να κρατήσουμε ψηλά το Έθνος μας χέρι με χέρι. Να ακολουθήσουμε στο δημόσιο βίο τα διαχρονικά μηνύματα της 25ης Μαρτίου 1821.

Χρόνια πολλά συμπολίτισσες και συμπολίτες.

Ζήτω η Ελλάδα!

Related posts

Καβάλα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 52χρονου – Τον σκότωσε 25χρονος φίλος του γιατί του έκανε bullying

editor

To «ευχαριστώ» των κατοίκων στις Καστανιές του Έβρου στη δύναμη της Frontex (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης στον Δήμαρχο Μ. Τσέπελη

editor
22/09/2023 13:57