13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δράμα: Οι ανώνυμοι «νονοί» καλοσύνης ικανοποίησαν και φέτος τις πασχαλινές επιθυμίες των παιδιών

Για μια ακόμη χρονιά, η καλοσύνη των ανώνυμων ανθρώπων πραγματοποίησε τα όνειρα μικρών και μεγαλύτερων παιδιών που και φέτος το Πάσχα θα λάβουν το εορταστικό δώρο τους. Χάρη στην πρωτοβουλία του σωματείου εθελοντών «ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» και την πρωτότυπη δράση που υλοποιούν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τίτλο «Γίνε Νονός», κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες πολλών παιδιών. Μάλιστα, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που υπερκαλύφθηκε ο αρχικός στόχος που είχαν θέσει, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα να καλύψουν τις επιθυμίες ακόμη περισσότερων παιδιών.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελευθερία, υπεύθυνη επικοινωνίας της εθελοντικής ομάδας, η οποία διατηρεί πάντα την ανωνυμία της, καθώς πιστεύει ότι σημασία δεν έχει το πώς λέγεσαι αλλά το τι πράττεις για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, «εξέπληξε κι εμάς τους ίδιους η ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκαν φέτος οι ανώνυμοι “νονοί” ώστε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα δώρα».

«Μέσω της συγκεκριμένης δράσης», σημειώνει η Ελευθερία, «κάθε παιδί σε ανάγκη εκφράζει την επιθυμία του για κάποιο πασχαλινό δώρο και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί η λίστα με τις συνολικές επιθυμίες, οι ανώνυμοι “νονοί” καλοσύνης επικοινωνούν μαζί μας ώστε να τους ενημερώσουμε σχετικά με το δώρο που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Ταυτόχρονα, προτρέπουμε το δώρο να συνοδεύεται από ευχές και μηνύματα αγάπης, πάντα διαφυλάττοντας τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ανώνυμου “νονού”».

Το εθελοντικό σωματείο, σε συνεργασία με τις πέντε κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Δράμας, Προσοτσάνης, Δοξάτου, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου) και το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δράμας, προσπάθησαν ώστε και φέτος εκατό παιδιά σε ανάγκη να παραλάβουν έγκαιρα το δώρο που επιθυμούν.

«Η απήχηση της δράσης», τονίζει η Ελευθερία, «ήταν πρωτοφανής και η ανταπόκριση του κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού άκρως συγκινητική, με αποτέλεσμα οι επιθυμίες των παιδιών να καλυφθούν σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας. Έτσι, προκειμένου να μοιράσουμε απλόχερα χαμόγελα σε ακόμα περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη, η δράση απέκτησε πανελλήνια εμβέλεια, συμπεριλαμβάνοντας και τις επιθυμίες των παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, Θράκης, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, καθώς και των μελών του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας “Νήμα Ζωής”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα λάβουν φέτος το πασχαλινό δώρο της επιλογής τους να ανέρχεται κοντά στα 250. Μαζί με τα δώρα, οι ανώνυμοι “νονοί” έστειλαν ευχές αλλά και όμορφες ζωγραφιές που δημιούργησαν τα παιδιά, για τα παιδιά που θα παραλάβουν το κάθε δώρο».

Η δράση αυτή θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου και όσοι επιθυμούν να γίνουν «νονοί» καλοσύνης, μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του δώρου και την παράδοσή του, στα τηλέφωνα του εθελοντικού σωματείου: 6945233637 και 6981322003, όπως επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thewallofkindnessdrama@gmail.com, καθώς και μέσω μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook: Ο τοίχος της καλοσύνης – Δράμα και στο Instagram: @toixoskalosynhs_drama.

Τα μέλη του εθελοντικού σωματείου «Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» ευχαριστούν θερμά όλους τους ανώνυμους «νονούς» για το ενδιαφέρον, τη στήριξη και την καλή τους διάθεση, χαρίζοντας και φέτος το Πάσχα δώρα και όμορφες ευχές στα παιδιά και ειδικά σε εκείνα που τα χρειάζονται πραγματικά.

Related posts

ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Έκτακτη καταβολή αποζημίωσης για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

editor
13/06/2024 1:34