22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων του στρατού ξηράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Θρακική Συνεργασία – 22» (Thracian Cooperation – 22) που διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

Συγκεκριμένα στην άσκηση – επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ) – συμμετείχαν η 3η Ίλη [C- (Charlie) Company] του 1-16 Τάγματος Πεζικού [Infantry Battalion (IN BN)] και η 1η Μεραρχία Πεζικού (1st Infantry Division) των ΗΠΑ και τμήματα και μέσα της ΧXV Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος», της 29ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς», της XXI τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «Ταξιαρχία Ιππικού – Πίνδος» και της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς-Λαχανά».

Η εν λόγω άσκηση περιέλαβε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.

Σήμερα διεξήχθη η τελική φάση της την οποία παρακολούθησαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-ΟHQ «Αχιλλέας» αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο υποδιοικητής της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard, ο ακόλουθος ‘Αμυνας της Αιγύπτου Colonel Ayman Alian καθώς και παρατηρητές από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι παρευρισκόμενείχαν διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού των δύο χωρών.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: 45 πιστόλια εντοπίστηκαν σε Ι.Χ. στο Τελωνείο των Κήπων

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor

Δωρεάν rapid test από 19 έως 23 Δεκεμβρίου στον Δήμο Ξάνθης

editor
22/02/2024 13:38