8 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Τι συμβαίνει στην Ουκρανία; Μάθε μπαλίτσα από τους άρχοντες!

του Βαγγέλη Περρή

Ας το παραδεχτούμε. Είμαστε χάνοι! Τρώμε αμάσητη την τροφή που μας προσφέρουν τα συμφέροντα του συστήματος και δεν χαμπαριάζουμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Παράδειγμα η Ουκρανία. Ο κάθε ιμπεριαλιστής λέει το μακρύ και το κοντό του (έφτασαν μάλιστα να ισχυριστούν, οι πουλημένοι, ότι η έκανε εισβολή η Ρωσία μας!) με συνέπεια να έχουμε διαμορφώσει μία εντελώς λανθασμένη εικόνα για τα γεγονότα. Φτάνει πια! Ας δούμε την αλήθεια χωρίς φόβο («ο φόβος είναι η ατζέντα της ακροδεξιάς», είχε πει άλλωστε ο σ. Αλέξης) και ευτυχώς που υπάρχουν εφημερίδες, κόμματα, influencers και πολιτικοί που με εργαλεία τον μαρξισμό-λενινισμό,
μας ανοίγουν τα μάτια.

Ξεκινάμε από τα βασικά: Δεν θα γίνει κανένας πόλεμος στην Ουκρανία και ιδού οι αποδείξεις: Λίγα εικοσιτετράωρα πριν βάλουν μπροστά οι ερπύστριες των ρωσικών τανκς, η «Αυγή» είναι σίγουρη ότι το ξανθό γένος θα κάτσει στα αυγά του, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ο στρατός του τα σύνορα και όλα είναι ένα ακόμη ψέμα της Δύσης, συγκεκριμένα του Μπάιντεν: «Κατασκευάζει μία ψεύτικη κρίση, για να κρύψει τον πληθωρισμό και να στηρίξει την χαμένη δημοτικότητα του Μπόρις Τζόνσον!…16 του μήνα θα εκδηλωνόταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, είπε ο πρόεδρος Τζο. Μα πώς μπορεί να ξεκινήσει ένας τόσο μεγάλος πόλεμος με βάση πληροφορίες για προθέσεις;»

Στη συνέχεια η «Αυγή» αποκαλύπτει κάτι που κανένα δυτικό μέσον δεν τόλμησε. Αν προκληθεί πολεμική σύρραξη τότε αυτό θα προκύψει από κάποια εισβολή που θα επιχειρήσει η Ουκρανία:

«Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε σενάρια ανάφλεξης, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη πως αυτή επιτέθηκε πρώτη. Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν λ.χ. να ξεκινήσουν μια μείζονα πολεμική επιχείρηση κατά των αποσχιστικών δυνάμεων στο Ντονμπάς. Οι Ρώσοι, που έχουν διακηρύξει πως δεν θα αφήσουν τους ομοεθνείς στην τύχη τους, βοηθούν ενεργά ή και παρεμβαίνουν ευθέως. Φτάνουμε έτσι σε μια γενική ρωσο-ουκρανική σύρραξη με έμμεση εμπλοκή και του ΝΑΤΟ. Γίνεται έτσι κατανοητή η σημερινή δυτική προπαγάνδα. Ενώ υποκινούν μια ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς, διαδίδουν πως οι Ρώσοι ετοιμάζουν επίθεση.»

Παρά την τόσο σημαντική τοποθέτηση, η Δύση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι στα σύνορα συγκεντρώνονται ρωσικά στρατεύματα, αλλά η κυβέρνηση Πούτιν απαντά ότι οι μυστικές υπηρεσίες των δυτικών κρατών λένε ότι τους κατέβει. Είναι φανερό ότι κάποιος λέει ψέματα. Η «Αυγή» τον δίνει στεγνά: «Το επιχείρημα πως πρέπει να πιστεύουμε περισσότερο τη δημοκρατική Δύση από τον Πούτιν εν προκειμένω δεν ευσταθεί. Και όμως τα ψέματα τα είπαν οι δημοκράτες. Γιατί δυστυχώς, εκτός από δημοκράτες, είναι και ιμπεριαλιστές…»

Περιέργως ο πόλεμος αρχίζει. Όμως οι εικόνες της εισβολής που βλέπει η ανθρωπότητα, είναι προϊόντα φωτομοντάζ. Στην πραγματικότητα οι Ουκρανοί θέλουν να φέρουν επίτηδες τους Ρώσους στις πόλεις τους και τότε να χρησιμοποιήσουν το μεγάλο τους όπλο. Η «Εφημερίδα των Συντακτών», αναλύει την τακτική του Ουκρανού προέδρου: «Η κυβέρνηση Ζελένσκι φέρεται αποφασισμένη να δώσει τη μητέρα των μαχών εντός του αστικού ιστού, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τα γυναικόπαιδα…Η στρατιά του Πούτιν αποφεύγει να χτυπήσει γυναικόπαιδα.. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων κατά τα φαινόμενα εξυπηρετούν τους Ρώσους σε αντίθεση με κάποιους απελπισμένους και ακραίους Ουκρανούς, που κατά μια εκδοχή ωφελούνται από την παρεμπόδισή τους».

Πάντοτε στα δύσκολα οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι σπάνε την σιωπή τους και παρεμβαίνουν στα γεγονότα. Ο Λάκης Λαζόπουλος ακολουθεί τον προαιώνιο αυτό κανόνα και καταγγέλλει αυτούς που θέλουν τον πόλεμο. Φυσικά ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη, θέλει έναν πόλεμο, ενώ οι ευρωπαίοι τον αρνούνται. Τότε ποιοι τον αποφασίζουν; 10 αρχηγοί κρατών; Οι πολεμικές βιομηχανίες; Σε αυτή τη φάση είμαστε. Να σε βάζουν σε έναν πόλεμο, χωρίς να σε ρωτήσουν».

Η Ελλάδα αντιδρά και στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία. Ο σ. Θανάσης Καρτερός θέτει ένα καίριο ερώτημα. Που θα πάνε αυτά τα όπλα; «Ίσως κάποια από αυτά καταλήξουν και στις ναζιστικές συμμορίες, που εκκαθαρίζουν γηγενείς και ομογενείς».

Είναι επομένως φως-φανάρι ότι οι ελληνικές σφαίρες θα προκαλέσουν τον θάνατο των Ελλήνων, αλλά μετά θα έλθουν και τα χειρότερα. Εξ αιτίας της Ελλάδας θα γίνει πυρηνικός πόλεμος! Ακολουθεί δραματική προειδοποίηση της αριστερής influencer σ. Αντζι Σαμίου: «Μάντεψε που θα ρίξει πρώτα πυρηνικά ο Πούτιν! Στον πιο αδύναμο, σε αυτόν που εξαρτάται από άλλους και δεν έχει την δύναμη για άμεσα αντίποινα. Σούδα και Αλεξανδρούπολη κινδυνεύουν σύμφωνα με πολεμικούς αναλυτές.”

Όπως είναι φυσικό, οι πιο φερέγγυοι πολεμικοί αναλυτές δίνουν τη μάχη τους στα φιλειρηνικά μετερίζια της Αριστεράς. Οι τοποθετήσεις του ιστότοπου «Iskra» που φιλοξενεί τις απόψεις του τέως υπουργού Ενέργειας σ. Λαφαζάνη, διακρίνονται για την οξυδέρκειά τους: «Επιτιθέμενος αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δεν είναι η Ρωσία· είναι το ΝΑΤΟ και ο συρφετός των μικρών και μεγάλων υποτακτικών του. Η Ρωσία είναι ο αμυνόμενος… Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να χαρακτηριστεί ως προληπτικός και ταυτόχρονα ως εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος».

Όπως συμβαίνει σε κάθε εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο, όταν φύγουν από τις πόλεις οι κατακτητές -εν προκειμένω η Ουκρανοί που κατέκτησαν την Ουκρανία – τότε ο λαός βγαίνει στους δρόμους . Τις συγκινητικές αυτές στιγμές περιγράφει στο Mega ο ανταποκριτής του Δημήτρης Λιάτσος: «Στη Μαριούπολη έσπασε ο κλοιός των εθνικιστών και η περιοχή απελευθερώνεται… Άνθρωποι με σημαίες πανηγυρίζουν, μάλιστα κάποιοι κρατούν ελληνικές σημαίες»

Δυστυχώς κυκλοφορούν κάποιες εικόνες που δεν δείχνουν ενθουσιασμό, αλλά θάνατο. Ο τέως υπεύθυνος οικονομικής πολιτική της κυβέρνηση Σύριζα σ. Μηλιός, προσθέτει άλλη μια επιτυχία στο πλούσιο ενεργητικό του. Οι νεκροί  είναι ηθοποιοί και μάλιστα κακοί. Ενώ τους δείχνει η κάμερα, αυτοί κουνιούνται! «Η κρατική προπαγάνδα ως «ενημέρωση». Το πτώμα «κινείται»! Τι είναι ο «νεκρός», σαμποτέρ ή ηλίθιος;»

Σημείωση: Το βίντεο του σ. Μηλιού που απεδείκνυε ότι οι νεκροί της Ουκρανίας είναι προπαγάνδα, προέρχεται από ρεπορτάζ του αυστριακού τηλεοπτικού σταθμού http://OE24.TV, με θέμα διαδήλωση-διαμαρτυρία για την πολιτική που ακολουθείται σχετικά την κλιματική κρίση. Έλαβε χώρα στη Βιέννη, στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Νέα δημοσκόπηση: Ποια κόμματα θα πάρουν έδρα και τι έχει «κλειδώσει»

admin

Νέα Navtex της Τουρκίας νότια της Ρόδου

editor

admin
08/08/2022 9:23