1 Οκτωβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Δωρεάν ασύρματο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το έργο “Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων στο Δήμο Διδυμότειχου”, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU από τον όμιλο Euroaxes, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ασύρματο Wi-Fi εγκαταστάθηκε σε 10 σημεία του Δήμου Διδυμοτείχου:

Μεταξάδες – Δημοτικό Σχολείο
Ασπρονέρι – Πλατεία
Κυανή – Συνοικία Ρομά
ΔΕΥΑ Διδυμότειχου
Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου
Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου
Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου
Κτήριο Αστυνομίας Διδυμοτείχου – Πλατεία Παναγίας Ελευθερώτριας
Πλατεία Ελληνοχωρίου
Κουφόβουνο

Το ασύρματο δίκτυο που αναπτύχθηκε από την Euroaxes, σε συνεργασία με το Δήμο, δίνει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Διδυμότειχου, να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, το Internet και να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.

Οδηγίες Σύνδεσης

Όταν ο χρήστης βρεθεί στην εμβέλεια ενός ασύρματου σημείου πρόσβασης του προγράμματος, θα εμφανιστεί στη συσκευή του (κινητό, laptop κλπ.) σχετική ειδοποίηση για σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο WiFi με το όνομα «WiFi4EU».

Για τη σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο WiFi4EU δεν απαιτούνται στοιχεία (π.χ. username – password) καθώς η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Για τη χρήση όμως της υπηρεσίας, ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιο περιηγητή (browser), π.χ. Chrome, Firefox, Microsoft Edge), να κάνει αποδοχή της Δήλωσης Αποποίησης Ευθυνών / Disclaimer και έπειτα Login.

Ο χρήστης αυτόματα θα μεταφερθεί στη προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του περιηγητή του (ή στη προεπιλεγμένη σελίδα που έχει δηλώσει ο Δήμος) και είναι έτοιμος για τη χρήση του ασυρμάτου δικτύου WiFi4EU.

Related posts

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος τριτέκνων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

editor

“Δημοσυνεταιριστική Έβρος”: Υψηλότερη βαθμολογία και έγκριση όλης της επιχορήγησης, σε στενούς συγγενείς διοικούντων!!!

editor

Το μεγαλύτερο πλοίο που θα “δέσει” στο λιμάνι, το “ENDURANCE”, φτάνει Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη

editor
01/10/2022 14:12