24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη διαδραστική καμπάνια του “Strong me” κατά των γυναικοκτονιών

Και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) – συμμετέχει στο κίνημα Strong me ενάντια στην έμφυλη βία.

Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δημιουργούμε, στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Από τις εμβληματικές “Ομπρέλες” στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα, μεταξύ αυτών και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα τη ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 19:15, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης συνδεόμαστε live streaming με τη Θεσσαλονίκη όπου με φόντο τις “Ομπρέλες” του Ζογγόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να “αλλάξουμε” ως κοινωνία.

Related posts

Η Κυβέρνηση έλυσε το γόρδιο «Δεσμό» – Στη Θράκη ο Άδωνις Γεωργιάδης (video)

editor

Η κατάσταση του βρέφους που δάγκωσαν ποντίκια

admin

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
24/04/2024 21:10