28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Μπουρδολόγοι στην Ειρήνη, μπουρδολόγοι και στον Πόλεμο

του Βαγγέλη Περρή

Όταν τα ρωσικά τανκς εισέβαλαν στην Ουκρανία, ο σ. Κώστας Αρβανίτης, ο αγωνιστής που 220.816 συνετοί συμπολίτες μας ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί στην ευρωβουλή, έσπευσε να ξεχωρίσει την σωστή από την λάθος αντίδραση. Σύμφωνα με την μαρξιστική του ανάλυση, το λάθος δεν το χρεώνονται αυτοί που εισβάλουν και βομβαρδίζουν, αλλά «οι δημοκρατικοί πολίτες που τάσσονται στο πλευρό της μιας ή της άλλης πλευράς. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ταχθούν στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι».

Ότι για να πέσουν βόμβες κάποιος τις ρίχνει, αποτελεί μία πολύπλοκη, επομένως καπιταλιστική σκέψη που μάλλον αδυνατεί να κάνει ο σ. ευρωβουλευτής. Η ίδια αδυναμία παρατηρείται και σε ευφυέστερους προοδευτικούς influencers, όπως στην Έλενα Ακρίτα. Στο σχετικό συγκινητικό κείμενο της γράφει: «πόλεμος στην Ουκρανία. Ούτε με τους Ρώσους ούτε με τους Αμερικανούς, με τον πρόσφυγα, με τον ξεριζωμένο». Όμως ο πρόσφυγας, ο ξεριζωμένος, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μπροστά μας, δεν χρειάζεται να μεγαλώσει πολύ το πλάνο για να αντιληφθείς ότι αυτός που τον ξεριζώνει έχει όνομα και επώνυμο, πρέπει να βρεις το κουράγιο να τον διώξεις από το οικογενειακό τραπέζι, παρόλο που ήταν ο αγαπημένος θείος της νεανικής ηλικίας.

Μερικοί λατρεύουν τον σ. Πούτιν και στα ιδεολογικά γεράματα. Είναι γνωστό το δέος που νιώθει ο σ. Λαφαζάνης για οτιδήποτε ρούσικο.  Η πίστη του συγκρίνεται μόνο με αυτή της «Ελεύθερης Ώρας» που όποτε φυσάει βοριάς αναστατώνεται γιατί, σύμφωνα με τους γεροντάδες, κατεβαίνουν οι ορδές του ξανθού γένους για να ζωντανέψουν το Μαρμαρωμένο Βασιλιά και τα πέτρινα ψάρια της γριάς βάβως. Αυτή την άνευ όρων λατρεία είχε εμπιστευθεί ο οξυδερκής σ. Αλέξης όταν δίπλα στο όνομα «Λαφαζάνης» έβαζε «υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας». Ήταν σίγουρος ότι θα φέρει τζάμπα πετρέλαιο από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και πολλά, πάρα πολλά διδεκατομμύρια ρούβλια από τη Μόσχα. Στον εμπνευσμένο από τον ίδιο τον товарищ ιστότοπο «искра»
( προφέρεται «ίσκρα», σημαίνει «σπίθα», πολύ λογικό), φιλοξενείται άλλη μία αγιογραφία του πατερούλη σ. Πούτιν για τον οποίο μάθαμε ότι διέταξε την εισβολή, τους βομβαρδισμούς και τους θανάτους, γιατί είναι βαθύτατα ειρηνοποιός: «Ο Πούτιν, από εισβολέας θα εξελιχθεί σε ειρηνοποιό και θα κερδίσει κι αυτές τις εντυπώσεις…Για να αποφευχθούν οι νεκροί, ο Ουκρανός πρόεδρος θα συμφωνήσει τους όρους παράδοσης…» Επειδή όμως, παρά την πρόβλεψη, τα άψυχα κορμιά σωριάζονται στους δρόμους, υπάρχει η Λαφαζάνεια απάντηση στα μούτρα των πληρωμένων ρεπόρτερ που μεταφέρουν τις ανάλογες εικόνες: «Οι κάτοικοι του Κιέβου πυροβολούν ο ένας τον άλλον, νομίζοντας ότι είδαν Ρώσους σαμποτέρ. Η ανομία (του ουκρανικού στρατού) είναι τέτοια που οι πύραυλοι τους έπληξαν σπίτια και κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροπλάνο Su-27 που έπεσε σε μια πολυκατοικία».

«Πως τους πετσόκοψες έτσι Παναγιώτη», θα ήταν ένα ωραίο άρθρο της «Ελεύθερης Ώρας», η οποία περιορίστηκε να γράψει «πως τους πετσόκοψες έτσι Μαρία Ζαχάροβα; Ομιλία της Ρωσίδας έμπιστης του Πούτιν κατά της παραπληροφόρησης σε Δύση και Ελλάδα».

Κι αν μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, οι putinistas κρατούν ίσες αποστάσεις, όταν καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ελληνικής και ρωσικής κυβέρνησης, στέκονται με αυταπάρνηση στο πλευρό της δεύτερης. «Μητσοτάκη μαζέψου!! Αυτό που κάνεις είναι ευθεία εμπλοκή της χώρας μας!!! Για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ομογενείς δεν έχεις κάνει τίποτα και την ίδια στιγμή στέλνεις όπλα», γράφει ο αψύς σφακιανός σ. Πολάκης. Προφανώς η έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας για παροχή οπλισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισβολή κάπου του παράπεσε, εκείνη την ώρα θα παράγγελνε χοχλιούς μπουρμπουριστούς σε κάποιο αντιστασιακό μεζεδοπωλείο. Δεν είναι όμως μόνο ο σ. Παυλής που μισεί τα G3 (τα οποία, παρεπιπτόντως, κρατούσε ο σ. Κουφοντίνας). «Να σιγήσουν τα όπλα», ευχήθηκε ο σ. Τσίπρας κοπιάροντας ατάκα από τα καλλιστεία για την «μις Τουρισμός», «εμείς αντί για στρατιωτικό εξοπλισμό θα στέλναμε πολλαπλάσιο ανθρωπιστικό υλικό», διευκρίνισε ο προοριζόμενος για Δεύτερη Φορά υπουργός εξωτερικών σ. Κατρούγκαλος.

Θα περίμενες ότι μετά από αυτές τις δηλώσεις, οι γειτονιές θα γέμιζαν με ευαισθητοποιημένους συριζαίους που συλλέγουν τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό, χρήματα για την ανακούφιση των Ουκρανών. Δεν κουνήθηκε φύλλο! Ακόμη και όταν οι εκπρόσωποι του κόμματος έπρεπε απλώς να σηκώσουν το χεράκι τους στην ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ ήταν απόντες μαζί με τους συντρόφους του κόμματος Βελόπουλου, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε!

Πρόκειται για τους ίδιους πολιτικούς σχηματισμούς που έχουν ως κεντρικό άξονα της πολιτικής τους την συνεχή εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», αλλά κάποιοι λείπουν από την παρέα. Ο έγκλειστος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης δηλώνει «παρών» στέλνοντας το μήνυμα «η αποστολή των ελληνικών όπλων στην Ουκρανία αποτελεί ντε φάκτο εμπλοκή της χώρας μας. Ο Μητσοτάκης διέπραξε μείζον έγκλημα εις βάρος του εθνικού συμφέροντος». Ο τέως συγκυβερνήτης σ. Πάνος Καμμένος, προτιμάει να στέλνει καρδούλες στην ρωσική πρεσβεία όταν εκείνη τραβάει το αυτί στους Έλληνες «πολύ ψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτικούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργούς, ΜΜΕ» και μετά κοιτάζει με νοσταλγία την φωτογραφία και τα δωράκια του σ. Πούτιν.

Η «περίπτωση Βαρουφάκη» δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την αντισυστημική εαρινή συνάθροιση. Στην αρχή ειρωνεύτηκε την Ε.Ε γιατί μένει αμέτοχη, μετά την εγκάλεσε διότι μετέχει και, επειδή είναι Ηγέτης ευρωπαϊκής ακτινοβολίας, έλυσε και το ουκρανικό προτείνοντας «την βέλτιστη λύση. Ανεξάρτητη-Ουδέτερη Ουκρανία, ρωτήστε τους Αυστριακούς και Φινλανδούς που ζούσαν με περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία από ότι εμείς στο ΝΑΤΟ».

Η υποψία ότι αποτελεί οδηγό επίλυσης διεθνών προβλημάτων η πιο μαύρη εποχή της σύγχρονης Φινλανδίας, που προκάλεσε μάλιστα τον όρο «φινλανδοποίηση», κατά την οποία  η ΕΣΣΔ απειλούσε να κάνει μια μπουκιά το γειτονικό  μικρό κράτος αν οι κυβερνήσεις του δεν ακολουθούσαν ακριβώς αυτό που επιθυμούσε η αρκούδα, προκάλεσε ανατριχίλα. Ο καθ’ ύλιν αρμόδιος πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Σταμπ απάντησε: «Θεωρώ το σχόλιό σας πραγματικά προσβλητικό. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της Ιστορίας. Σας παρακαλώ, σταματήστε την παραπληροφόρηση. Η φινλανδοποίηση είναι η απόλυτη προσβολή για μία χώρα που αναγκάστηκε να συμβιβάσει τις δημοκρατικές αξίες απέναντι σε έναν επιτιθέμενο».

«Δημοκρατικές αξίες». «Επιτιθέμενος». «Έλλειψη κατανόησης της Ιστορίας». Αν οι προαναφερθέντες όροι αποτελούσαν κοινό τόπο, τότε αυτό το άρθρο δεν θα είχε γραφτεί.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: Θα κυριαρχήσουμε σε ξηρά, θάλασσα, αέρα αν και όποτε απαιτηθεί

editor

Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έστειλε 1000 κομάντος στον Έβρο

admin

Συνεδριάζουν στην Αλεξανδρούπολη οι Επιτροπές Παρακολούθησης του νέου και του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

editor
28/03/2024 11:18