10 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης

Σχεδόν 45 κιλά ακατέργαστης κάνναβης βρέθηκαν στην κατοχή δύο αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, σε αγροτικό δρόμο, κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Βόρειας Μακεδονίας, ηλικίας 41 και 45 ετών, φερόμενους ως μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Μεταξύ αυτών, ο πρώτος χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως αρχηγικό στέλεχος του κυκλώματος.

Η κατασχεθείσα ναρκωτική ουσία φαίνεται πως προοριζόταν να παραδοθεί σε σαραντάχρονο, υπήκοο Αλβανίας, φερόμενο ως μέλος του ίδιου κυκλώματος, που συνελήφθη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Πάνω του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ και, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό αυτό αποτελούσε την αμοιβή για την μεταφορά των ναρκωτικών προς τη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του φερόμενου ως αρχηγικού στελέχους εκκρεμούσε, μεταξύ άλλων, ένταλμα της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Η παραπάνω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας Κιλκίς.

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Η ανάπτυξη και θωράκιση του τριγώνου Ν. Ορεστιάδας αποτελεί εθνικό χρέος γιατί εκεί βρίσκεται η οχύρωση του Έβρου

editor

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αλεξανδρούπολης

editor

ΟΑΕΔ: Έως πότε οι αιτήσεις για επιδότηση έως 17000 ευρώ σε ανέργους

admin
10/12/2023 13:36