30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Συνάντηση του Στ. Καλαφάτη με τον Γενικό Πρόξενο και τον Πρόξενο της Ουκρανίας

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την υποδοχή των Ουκρανών πολιτών που θα αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Διοικητήριο με τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Vadym Sabluk και τον Πρόξενο Olexandre Sosoniouk, στους οποίους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της χώρας μας προς την Ουκρανία και τον λαό της.

«Συναντήθηκα με τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη και τον Πρόξενο, για να ακούσω τις σκέψεις τους στις δύσκολες αυτές ώρες για την πατρίδα τους, για τους συμπολίτες τους, για τους ομογενείς μας που βρίσκονται εκεί, αλλά και για να επαναλάβω την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, όλων των Ελλήνων στο δύσκολο αγώνα που δίνουν με ηρωισμό, ενάντια σε υπέρτερες δυνάμεις, για τα δίκαια και τα δικαιώματα τους», είπε ο κ. Καλαφάτης και σημείωσε:

«Εκφράζουμε θλίψη για τη φρίκη του πολέμου, για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών. Εκφράζουμε συμπαράσταση στον άμαχο πληθυσμό που, είτε κινδυνεύει στη γη του, είτε αναγκάζεται -έστω και για λίγο- να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς. Ειδικά για τους Ουκρανούς πολίτες που θα αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για την υποδοχή τους. Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με τις δυτικές χώρες στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τη στήριξη της Ουκρανίας. Παρέχει έμπρακτη βοήθεια στη δοκιμαζόμενη χώρα και είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες του πολέμου. Οι Έλληνες -εκφραστές της ειρήνης και της δημοκρατίας, υπέρμαχοι του Διεθνούς Δικαίου και της ανεξαρτησίας των λαών- ενώνουμε τη φωνή μας με την παγκόσμια κοινότητα και ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ρωσική επίθεση και να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα».

Related posts

Νέος κύκλος μαθημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille στην Αλεξανδρούπολη

editor

Συνεδριάζει με 30 θέματα το Δ.Σ Αλεξανδρούπολης

editor

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

admin
30/05/2023 17:24