3 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου πρωτοπορεί στην επιμόρφωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Το Πρόγραμμα είχε θέμα «Η επίδραση και οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στον σύγχρονο άνθρωπο» και συμμετείχαν σε αυτό 99 σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής.Τις πιστοποιήσεις απένειμε σε 78 επιτυχόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την Δευτέρα, 28 του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Της απονομής των πιστοποιήσεων προηγήθηκε η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας και σύντομη προσφώνηση από την Διοικήτρια της Σχολής Αναστασία Πουρναρά. Αντιφωνών ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα μίλησε για την χριστιανική θεώρηση του χρόνου, ως ευκαιρίας πρωτίστως καλλιέργειας ήθους και αρετών και δευτερευόντως απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων, συνεχάρη τη Διοίκηση της Σχολής για την πρωτοποριακή αυτή δράση και μετέφερε σε όλους την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, υπό τη πεπνυμένη καθοδήγηση και το ανύστακτο ενδιαφέρον του οποίου λειτουργεί το Ίδρυμα. Ο σκοπός του Ιδρύματος δεν περιορίζεται στην επιμόρφωση μόνον των κληρικών και των στελεχών της Εκκλησίας αλλά έχει ευρύτερο ορίζοντα αποδεκτών, όπως τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων κοινωνικής δράσης.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Σχολή διένειμε στους σπουδαστές της την Καινή Διαθήκη, για να την έχουν, όπως χαρακτηριστικά είπε «οδηγό και παρηγοριά στη ζωή τους».

Related posts

Συλλήψεις διακινητών

admin

Διαγωνισμός για το έργο “Ανάπλαση οδού Πανταζίδου και σύνδεσή της με την Πλατεία Ορεστιάδας”

editor

Βραβεύτηκε και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή του στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας”

editor
03/03/2024 1:52