24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Που είναι τα πανό και τα λάβαρα;

Που είναι, οι αριστεροί, οι δικαιωματιστές, οι ειρηνιστές, οι αναρχικοί, οι κάθε είδους αντιιμπεριαλιστές, οι προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βγουν στους δρόμους;
Πού είναι οι ακραίοι δεξιοί με τον άκρατο φιλορωσισμό τους, για το “ξανθό γένος” και οι φιλοαγιορείτες με τα λάβαρα για την ορθόδοξη Ρωσία και την τρίτη Ρώμη;

Που λούφαξαν και δεν άκουσαν για την εισβολή στην Ουκρανία, για τα πτώματα αμάχων και Ελλήνων ομογενών στους δρόμους, για το τεράστιο προσφυγικό κύμα, για την ανθρωπιστική τραγωδία που προκαλούν τα τανκς του Πούτιν και για τις απειλές του  για χρήση πυρηνικών όπλων;
Το ΚΚΕ “ξεμούδιασε” την Παρασκευή με μια άπνοη συγκέντρωση στη Ρωσική πρεσβεία και πορεία στην αμερικανική, εναντίον του “ιμπεριαλιστικού πολέμου”, με τον γ.γ. του κόμματος κ Κουτσούμπα να αποφεύγει στη δήλωση του προσεκτικά, τις λέξεις Ρωσία και εισβολή στην Ουκρανία. Δήλωση την οποία ολοκλήρωσε με τη φράση κλισέ: “Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου” !!!

Στην ίδια γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσημα καταδίκη της εισβολής από τον κ. Τσίπρα, ασθενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ρωσική πρεσβεία και από κάτω δηλώσεις μια σειράς στελεχών, για “δυο ιμπεριαλισμούς”, επιμοιράζοντας τις ευθύνες της εισβολής και στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Και ακόμα πιο κάτω, τα κατευθυνόμενα social media του κόμματος δημιουργούν την εικόνα μιας Ρωσίας που εισέβαλε δικαίως και εξ’ αιτίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, βγάζοντας από την εξίσωση το κουρέλιασμα του Διεθνούς Δικαίου, σε μια στιγμή που και οι γείτονες μας, το ίδιο σκέφτονται.

Οι ευρωβουλευτές του, ως “ισαποστάκηδες” απείχαν από την ψηφοφορία στην ευρωβουλή για αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο π. υπουργός Εθνικής Άμυνας του κ Καμμένος, έκανε like στη θρασύτατη ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, ενώ ο π. υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει πως αν ήταν στην κυβέρνηση, δεν θα έστελνε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να επιλέξει καθαρά τη σωστή πλευρά, κι όπως πάντα στέκεται με τα δυο πόδια σε δύο βάρκες, όπως έκανε με την πανδημία και με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
“Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”.
Αδυνατώ βεβαίως να περιγράψω τι θα είχε γίνει στην Αθήνα, αν είχαν εισβάλει οι Αμερικανοί.

Προφανώς τα τανκς του ολιγάρχη Πούτιν και τα πολεμικά του αεροσκάφη που σπέρνουν το θάνατο στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας έχουν ασυλία να σκοτώνουν, χωρίς να προκαλούν τις ….ευγενείς ψυχές, του αχταρμά, των αριστερών, “επαναστατικών” γκρουπούσκουλων και θρησκόληπτων ακροδεξιών αυτής της χώρας, επειδή απλά είναι ρωσικά .
Είναι όμως καιρός να επιλέξουμε και να μείνουμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Ο Ελληνικός λαός ανανέωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ΝΔ

editor

Κομοτηνή: Επίσκεψη Ν. Γιατρομανωλάκη στη Θράκη

editor

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ για διερευνητικές: Δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

editor
24/04/2024 22:19