5 Φεβρουαρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Πολιτική

Συγχαρητήρια του ΥΜΑΘ Στ. Καλαφάτη στους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ για την κατάταξη τους στα 5 πρώτα ΑΕΙ της Ελλάδας

Τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στυλιανό Κατρανίδη, συνεχάρη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, για το γεγονός ότι τα δύο Πανεπιστήμια κατατάσσονται μεταξύ των πέντε πρώτων ΑΕΙ της χώρας.

Με βάση την αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) το ΑΠΘ κατατάχθηκε τρίτο και το ΠΑΜΑΚ πέμπτο, στη σχετική αξιολόγηση, μεταξύ -συνολικά- 23 Επαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ο κ. Καλαφάτης, γνωστοποίησε το θέμα με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου έγραψε:

«Επικοινώνησα με τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Παπαιωάννου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Στυλιανό Κατρανίδη. Τα δύο από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης κατατάχθηκαν μεταξύ των πέντε πρώτων ΑΕΙ της χώρας -στην 3η θέση το ΑΠΘ και στην 5η το ΠΑΜΑΚ- με βάση την αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), γι’ αυτό και τους εξέφρασα τα θερμά μου συγχαρητήρια. Όπως μου ανέφεραν οι δύο πρυτάνεις, πρόκειται για εξαιρετική τιμή τόσο για το ΑΠΘ, όσο και για το ΠΑΜΑΚ. Μου υπογράμμισαν πως τα δύο ιδρύματα έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Βρίσκομαι δίπλα και στα δύο ιδρύματα και προσωπικά και με τη θεσμική μου ιδιότητα. Στηρίζω τις προσπάθειες διδασκόντων, διοικούντων, αλλά και της κάθε φοιτήτριας και του κάθε φοιτητή για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των σπουδών».

Related posts

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

editor

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού και των Διοικητών της 21ηςκαι της 29ης Ταξιαρχίας στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

editor

Ξεκινούν τα σχολεία την Δευτέρα – Με ανοιχτά παράθυρα τα μαθήματα

editor
05/02/2023 23:29