30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του ΣΕΕΒ και του ΔΠΘ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-ΔΠΘ υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο Συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της έρευνα και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ο πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ανέφερε τον τομέα της Ψηφιακής Μετάβασης , στον σχεδιασμό των προγραμμάτων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, με τη διάθεση των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, της δρομολόγησης πρακτικών άσκησης των Φοιτητών στις επιχειρήσεις, στην Εφαρμοσμένη Έρευνα, που είναι η εκπόνηση των Διδακτορικών διατριβών.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΕΒ, Ευθύμης Βιδάλης, μίλησε για την σύνθεση της Ακαδημαϊκής πρακτικής με την Τεχνοκρατική και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την συνεργασία των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας με τα κατά τόπους πανεπιστήμια, όπως το εγχείρημα που ξεκίνησε με το Δημοκρίτειο.

Νωρίτερα στις 10:00 η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΕΒ, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, όπου και εκεί αναζητήθηκε πως θα γίνει το πλαίσιο ενθαρρυντικό για τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία από το ΕΣΠΑ, ή και από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, να τολμήσουν στους τομείς της ψηφιακής μετάβασης και της καινοτομίας.

Related posts

Τα τρένα θα σφυρίξουν ξανά στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

editor

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες και βροχόπτωση) στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

editor

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί

admin
30/05/2023 17:33