18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Μειονοτικό σχολείο στην ορεινή Ξάνθη επισκέφθηκε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Πάχνης στην ορεινή Ξάνθη.

Η κυρία Κεραμέως βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Μύκης, που βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη και σε υψόμετρο 770 μέτρων.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα σχολεία της ορεινής Ξάνθης, στο πλαίσιο περιοδειών που κάνουμε, απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη την Ελλάδα». Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ ευχάριστο και χρήσιμο να ακούσει κανείς τις προτάσεις και των εκπαιδευτικών μας και των μαθητών μας, γιατί στη βάση ακριβώς αυτών των προτάσεων πολύ συχνά βελτιώνουμε τις πολιτικές μας, ενώ προσέθεσε:

«Είχα τη χαρά να δω, εδώ στην Ξάνθη, την εφαρμογή και πολλών νέων καινοτομιών στα σχολεία, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων τα οποία εφαρμόζονται από τη φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας. Όπως, επίσης, να συζητήσουμε και για άλλες καινοτομίες, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, όπως τα νέα προγράμματα σπουδών, τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο. Θεωρώ καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, δίπλα στους μαθητές μας, και αυτό επιδιώκω να το κάνω σε όλη την Ελλάδα».

Σε ερώτηση για την εντύπωση που αποκόμισε από την επίσκεψή της σε σχολεία της ορεινής Ξάνθης η κα. Κεραμέως απάντησε:

«Ήταν πολύ χρήσιμη. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω εκτενώς και με τους μαθητές και με τους εκπαιδευτικούς και να μου μεταφέρουν έτσι την εφαρμογή στην πράξη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που είναι μία νέα πολιτική που εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο στα σχολεία μας και αφορά στο πώς θα δώσουμε περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στα παιδιά μας, ούτως ώστε όταν με το καλό τελειώσουν το σχολείο να έχουν περισσότερα εφόδια για τη ζωή τους»

Δεν γνώριζαν για την επίσκεψή της οι μαθητές

Στο δημοτικό σχολείο που έχει 60 μαθητές η υπουργός μπήκε στις τάξεις της διδασκαλίας ήταν μία έκπληξη για τα παιδιά που δεν είχαν ενημερωθεί για την επίσκεψη της όταν την είδαν ξαφνικά να μπαίνει στην αίθουσα.

Η υπουργός τους ρώτησε για τα μαθήματα που κάνουν είδε πώς λειτουργούν την ώρα της διδασκαλίας και ποια μέσα χρησιμοποιούν και οι μαθητές απάντησαν στις ερωτήσεις της, ενώ δεν έκρυψαν και τη διάθεσή τους να αρχίσουν να κάνουν εκδρομές που τους έχουν λείψει λόγω της πανδημίας.

Η κυρία Κεραμέως συζήτησε μαζί τους και στην αυλή την ώρα του διαλείμματος σε χαλαρό κλίμα για τις προτιμήσεις τους στα μαθήματα και στον αθλητισμό. Στο νηπιαγωγείο βρίσκονται 12 παιδιά και εκεί η κ. Κεραμέως συζήτησε μαζί τους, της είπαν ιστορίες, τραγούδησαν και έπαιξαν παιχνίδια. Πριν φύγει της χάρισαν μια ζωγραφιά που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού.

Related posts

Ολοκληρώθηκε η συμμαχική άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «Neptune Strike 23-1»

editor

Εκδηλώσεις «Θρακικό Πέλαγος Παράλια ΠΕ Ροδόπης 2022» από την Περιφέρεια ΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης

editor

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αττική

editor
18/04/2024 13:09