30 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στ. Καλαφάτης: Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι και θα είναι απαραβίαστα

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε στην Τουρκία τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ίμβρο και την Τένεδο», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.

«Δεν θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε πως η τήρηση των δεσμεύσεων εκείνων αποτελεί προαπαιτούμενο για σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας με την Ελλάδα. Η ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου με διασφάλιση και προστασία όλων των δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην καθημερινή διαβίωση στις πατρογονικές τους εστίες είναι υποχρέωση της γείτονος. Και οφείλει να το καταλάβει. Όπως οφείλει να καταλάβει ότι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ δεκτές. Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας είναι -και θα είναι- απαραβίαστα. Λάθος ας μην κάνει κανένας», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

«Έχετε -όπως τόνισε λίγες ημέρες πριν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, που συναισθάνεται στο ακέραιο το χρέος της απέναντι σε μια από τις παλαιότερες εστίες του Έθνους μας στο Αιγαίο. Ενισχύοντάς σας υλικά και ηθικά και πιέζοντας σε κάθε διεθνές forum την Τουρκία να σεβαστεί όσα έχει υπογράψει», σημείωσε ο υφυπουργός.

Related posts

Γάλλος ΥΠΕΞ: Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

editor

Ξάνθη: Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ημεδαπής

editor

O διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην Θράκη για τη βελτίωση του συντονισμού κατά της πανδημίας

editor
30/03/2024 2:56