24 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Η Ουάσινγκτον “βλέπει” επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών

«Πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποφασίσει να επιτεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μολονότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για τη διπλωματία, ο Μπάιντεν αναμένει ότι η Ρωσία θα εισβάλει εντός των επόμενων ημερών.

«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν και σκοπεύουν να επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες», είπε, εξηγώντας ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η Ρωσία θα στοχοθετήσει και το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν πάντως, ο Πούτιν ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Για τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος πρόεδρος, ο Αμερικανός ομόλογός του είπε ότι μέσω αυτών προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει τη «δυναμική» στην Ευρώπη.

Related posts

Κρύβεται πίσω από το παραβάν ο Τσίπρας

editor

Παρέμβαση του Γιώργου Γεωργαντά στην Ε.Ε. για μεταφορά και αποθήκευση σιτηρών σε ΟΛΘ και Αλεξανδρούπολη

editor

Κελέτσης: «Ένα χρόνο δίνουμε μαζί τη μάχη για τον Έβρο» (ΒΙΝΤΕΟ)

editor
24/09/2023 22:54