25 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Δενδροφύτευση με συμμετοχή των φοιτητών του Δ.Π.Θ. και σπουδαστών της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και οικολογικής ευαισθησίας της τοπικής μας Εκκλησίας, με ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, την Πέμπτη, 17 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., στην Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσας πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση, στην οποία συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό φοιτητές των Σχολών Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας του Δ.Π.Θ., που εδρεύουν στην Ν. Ορεστιάδα, και σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, τους οποίους επλαισίωσαν στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ομάδας Εθελοντών Ν. Βύσσας.

Στις πλαγιές των λόφων γύρω από το Μοναστήρι φυτεύτηκαν 600 φυτά (πλατάνια, κυπαρίσσια, κουτσουπιές, σφένδαμοι κ.α.), τα οποία παραχώρησε ευγενώς η Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατόπιν αιτήματος της Μονής προς το Δασαρχείο Διδυμοτείχου. Της δεντροφύτευσης προηγήθηκε αγιασμός, που τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης. Μετά την ολοκλήρωση της δεντροφύτευσης οι κοπιασάντες απήλαυσαν τη φιλοξενία της Μονής.

Παρόντες στην δράση αυτή ήταν ο Διοικητής της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ ΡΙΜΙΝΙ Ταξίαρχος Αναστάσιος Κολέζας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδος, η Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Related posts

Ενημερωτική εκδήλωση του Ι.Σ.Ε. με θέμα τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό

admin

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας παρουσίασε ο oμιλος Πλαστικά Θράκης στο πρώτο εξάμηνο του 2021

editor

Σαμοθράκη: Αίρονται οι περιορισμοί χρήσης νερού στη Χώρα

editor
25/02/2024 10:31