19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Έβρος: Σεμινάρια ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση στους υγροτόπους

Με στόχο την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, και εργαζομένους και εθελοντές σε φορείς και οργανώσεις.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 28/2/2022 έως τις 4/3/2022 και υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin και έχουν αναλάβει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης και η iSea.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η προώθηση καλών πρακτικών σχετικά με τη διδασκαλία των κινδύνων στη βιοποικιλότητα που θέτει η ρύπανση στους υγροτόπους, αλλά και μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών θεματικών, οι οποίες είναι ο κύκλος του νερού, οι υγρότοποι και η σημασία τους, τα οικοσυστήματα, η βιοποικιλότητα, η παρατήρηση της φύσης και η επιστήμη των πολιτών, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, οι απειλές, η διατήρηση και οι χρήσεις των υγροτόπων.

Related posts

Δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

editor

Ελεύθεροι οι δύο πρώτοι για την υπόθεση ξυλοδαρμού στην πλατεία της Ορεστιάδας

editor

Στον Δήμο Ωρωπού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης – Περίπου 55,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για έργα και αναπτυξιακές δράσεις

editor
19/04/2024 22:02