6 Ιουλίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

M. Bαρβιτσιώτης: Τα επιχειρήματα της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών δεν γίνονται δεκτά από τη διεθνή κοινότητα

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται και αυξάνει το αμυντικό της αποτύπωμα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM».

«Σήμερα, συζητιέται στην Ελληνική Βουλή η συμφωνία για την προμήθεια των Rafale και των φρεγατών Belharra και μακάρι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είχαν την ωριμότητα να στείλουν ένα σοβαρό μήνυμα ομοθυμίας για την αμυντική θωράκιση της χώρας απέναντι σε στρατιωτικές προμήθειες απολύτως αναγκαίες για τη διατήρηση της ισορροπίας στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου και τα επιχειρήματα της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών δεν στέκουν λογικά και ότι η Ελλάδα έχει απαντήσει με όλους τους τρόπους ότι η παρουσία του στρατού στα ελληνικά νησιά δεν αφορά επιθετικές ενέργειες στις οποίες αποβλέπουμε, αντιθέτως εξηγείται από την ανάγκη να αμυνθούμε απέναντι στις προσβολές της κυριαρχίας μας που επιχειρεί η Τουρκία. «Η επιχειρηματολογία της Τουρκίας δεν γίνεται δεκτή από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα η δύναμη της διπλωματίας και περιθώριο για περισσότερη συζήτηση, πριν ξεκινήσει μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη, προσθέτοντας ότι μια τέτοια σύρραξη δε θα απέτρεπε σίγουρα την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όπως απεύχεται η Ρωσία, αλλά θα έφερνε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Related posts

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου χωρίς να προκύπτει αποκλιμάκωση

admin

Αλλαγή τακτικής από Ακάρ: Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

editor

Γ. Παπανδρέου από την Αλεξανδρούπολη: Να κτίζουμε συμμαχίες χωρίς να χάνουμε το δικό μας στίγμα, τη δική μας ιστορική παρακαταθήκη

editor
06/07/2022 13:27