20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Χαλάρωση με το βλέμμα στο…ελεύθερο Πάσχα

του Σπύρου Μουρελάτου

Η σταθερή, πλην όμως βραδεία, τάση βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών επιβεβαιώθηκε κατά πληροφορίες στην πρωινή καθιερωμένη σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων μεθαύριο Τετάρτη.

Σε αυτό το πλαίσιο και παρακολουθώντας στενά την..πεπατημένη των περισσοτέρων κρατών στην ΕΕ που οδηγούνται σε λογικές σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ προκρίνουν μία λογική λελογισμένης άρσης των εναπομείναντων περιορισμών. Βάσει του κυβερνητικού σκεπτικού, μία πιο συντηρητική προσέγγιση αναφορικά με τον εορτασμό των Αποκρεών, όπου έχει ήδη συμφωνηθεί να μην γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις, θα οδηγήσει στην αποτίναξη των περισσοτέρων, εάν όχι όλων των περιορισμών στις αρχές Μαρτίου, ώστε να υπάρξει…καθαρός και ασφαλής διαδρόμος εν όψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής σεζόν, αλλά και το πρώτο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πραγματικά ελεύθερο Πάσχα από το 2019.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η παγιωμένη πλέον τάση αποκλιμάκωσης σε όλους σχεδόν τους επιδημιολογικούς δείκτες επιτρέπει ακόμη ένα σημαντικό βήμα καθ’ οδόν προς την κανονικότητα, ωστόσο, ο υψηλός ακόμη αριθμός των ημερησίων απωλειών επιβάλει αυτά τα βήματα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, ώστε να μην υπάρξει ένα καθ’ όλα ανεπιθύμητο και ολέθριο πισωγύρισμα.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση αναμένει την «ετυμηγορία» των επιστημόνων στην εισήγηση, που έχει καταθέσει προς την Επιτροπή και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαρθρώνεται σε τρεις άξονες: επαναφορά τον ορθίων στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, επαναφορά των σχολικών εκδρομών και αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50%.

Μέτρα για την οπαδική βία τέλη εβδομάδος

Το πλέγμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων με στόχο την καταπολέμηση της οπαδικής βίας αναμένεται να ανακοινώσουν προς τα τέλη της εβδομάδος οι συναρμόδιοι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί την απαλοιφή των αναστολών εκτέλεσης της ποινής σε ό,τι αφορά στα αδικήματα, που σχετίζονται με την αθλητική βία, αλλά και στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων σε περιπτώσεις αναβολής της σχετικής δίκης. Επιπλέον, θα προβλεφθεί ενεργότερος ρόλος των ΠΑΕ σε ό,τι αφορά στη ίδρυση και τη λειτουργία των συνδέσμων οπαδών, ενώ κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι κεραίας η ολιστική μελέτη της UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα τουρκική επιθετικότητα: Αμπχαζία – Κριμαία οι πιθανοί στόχοι του Ερντογάν

editor

Πρωτοβουλίες προς όφελος των αγροτών αναλαμβάνει η ΕΕ – Τις προτάσεις χαιρέτισε ο Λ. Αυγενάκης

editor

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και «απαλλάσσουν» τους υπεύθυνους για τις υποκλοπές και την απόπειρα δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

admin
20/04/2024 14:21