22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ο Ν. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε μονάδες και φυλάκια σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Σαμοθράκη και Λήμνο

Μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Σαμοθράκη και Λήμνο επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς – στο πλαίσιο της 4ημερης περιοδείας του σε σχηματισμούς σε νησιά του κεντρικού και Βορείου Αιγαίου – όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους. Συγκεκριμένα:

– Στη Σκύρο ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την 135η Σμηναρχία Μάχης και τα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής (READINESS) F-16, την 7η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης, το Ναυτικό Σταθμό, την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων και το κλιμάκιο της διακλαδικής Μονάδος Medium Altitude – Long Endurance UAV (MALE UAV), από το οποίο επιχειρούν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη HERON 1

– Στον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο του νησιού

– Στη Σαμοθράκη επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης του 41ου Συντάγματος Πεζικού, το Ναυτικό Σταθμό και τον εξομοιωτή βολής τυφεκίου G3 ενώ παρακολούθησε επίδειξη από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας του συγκροτήματος

– Στη Λήμνο επισκέφθηκε την έδρα της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, το Στρατηγείο της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης, το 88ο Τάγμα Υγειονομικού, τον βρεφονηπιακό σταθμό της Φρουράς και τον Ναυτικό Σταθμό ενώ συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό των κλιμακίων μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής (READINESS) F-16, καθώς και του ελικοπτέρου SUPER PUMA.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον διοικητή της ΧΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο στη Σαμοθράκη, τον διοικητή της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης(ΣΔΙ), ταξίαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο στη Λήμνο και τον υποδιοικητή της 88ης ΣΔΙ, συνταγματάρχη (ΠΖ) Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου στον Άγιο Ευστράτιο.

Τέλος, στο πλαίσιο των χθεσινών επισκέψεών του, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους δημάρχους Σκύρου, Νικόλαο Μαυρίκο, Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή, Σαμοθράκης, Νικόλαο Γαλατούμο και Λήμνου, Δημήτριο Μαρινάκη καθώς και με τον Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ΄ και τον έπαρχο Άγγελο Βλαττά.

Related posts

Άμεση υποστήριξη στις ανάγκες των ασθενέστερων από τον Φιλανθρωπικό Διεθνή Οργανισμό

editor

Ξάνθη: Συνελήφθη διακινητής για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών

editor

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει ποτέ προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

editor
22/02/2024 13:10