29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση «Κλεμανσώ 22» στη Μεσόγειο

Η φρεγάτα «Αδρίας» του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε, από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και χθες Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στη δύναμη «French Carrier Strike Group» του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλεμανσώ 22» στη θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και μετά την ένταξη της φρεγάτας «Αδρίας» στη δύναμη French Carrier Strike Group, πραγματοποιήθηκε συνένωση αυτής στη θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής με τη δύναμη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «USS Harry S. Truman», το οποίο προηγουμένως συμμετείχε στη δραστηριότητα με την επωνυμία «Neptune Strike – 22» καθώς και με τη δύναμη του ιταλικού αεροπλανοφόρου «Cavour», με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητάς τους σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλεμανσώ 22», εκτελέστηκαν συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) νοτίως της Κρήτης με τη συμμετοχή του υποβρυχίου «Παπανικολής» σε αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής «Καράβια» από μαχητικά αεροσκάφη Rafale του Σαρλ Ντε Γκωλ με κατάδειξη από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-4.

Η συμμετοχή στην επιχείρηση «Κλεμανσώ 22», όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Related posts

Β. Ροδόπη: Εγκατάσταση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στην Ελλάδα

editor

Έπεσε πολεμικό αεροσκάφος Φάντομ ανοιχτά της Ανδραβίδας – Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των 2 χειριστών

editor

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

editor
29/02/2024 4:04