2 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Περιβάλλον

Καβάλα: Παιδιά δημιούργησαν το «άλσος των παραμυθιών»

Το δικό τους μήνυμα προστασίας και σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος έστειλαν μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές των σχολείων της Καβάλας, που συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερη δράση, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η ομάδα μελέτης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού «ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ» και ο δήμος Καβάλας.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η δημοτική βιβλιοθήκη και «ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ» πήραν μικρά έλατα, φυτεμένα σε γλάστρες και κάλεσαν παιδιά από 19 σχολεία της πόλης σε μια μεγάλη γιορτή στον δημοτικό κήπο. Εκεί, τα παιδιά, επέλεξαν από ένα παραμύθι και στόλισαν τα δενδράκια με στοιχεία των παραμυθιών, δημιουργώντας ένα μικρό μαγικό δάσος από έλατα που συντρόφευε την πόλη τις ημέρες των γιορτών.

Με την ολοκλήρωση των γιορτών, τα μικρά αυτά έλατα συγκεντρώθηκαν από τον δήμο και φυλάχθηκαν στην υπηρεσία πρασίνου μέχρι να αξιοποιηθούν. Η μέρα αυτή ήρθε και τα δενδράκια άφησαν τη «φωλιά» της γλάστρας τους, αποκτώντας μόνιμη θέση στη φύση.

Με τη βοήθεια στελεχών και εργαζομένων της δημοτικής βιβλιοθήκης, του τμήματος Πρασίνου του δήμου Καβάλας, και των ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΩΝ, παιδιά από κάθε σχολείο, φύτεψαν τα δενδράκια στη βορειότερη συνοικία, αυτή του Αγίου Λουκά, δημιουργώντας το «άλσος των παραμυθιών» και στέλνοντας σε μικρούς και μεγάλους το δικό τους μήνυμα: «Δεν κόβουμε δένδρα, ούτε χρησιμοποιούμε κομμένα δένδρα για το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Αγοράζουμε δένδρα φυτεμένα σε γλάστρα και μετά τις γιορτές τα φυτεύουμε στη γη για να αυξήσουμε περισσότερο το πράσινο στον τόπο μας».

Τα 20 δενδράκια έντυσαν με γιορτινά στολίδια και τα φύτεψαν οι μαθητές από τα σχολεία: 7ο και 8ο νηπιαγωγείο, 2ο, 12ο, 13ο, 15ο, 16ο, 17ο, 21ο, 22ο, 24ο, 25ο δημοτικό σχολείο, μαζί με τα δημοτικά σχολεία των οικισμών του Παληού και του Αμυγδαλεώνα. Επίσης, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο γυμνάσιο καθώς και το παράρτημα προστασίας παιδιού Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ.

Related posts

Συνάντηση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

editor

Από σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» και προϊόντα για διαβητικούς

editor

Με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λύρα

editor
02/12/2023 16:36