22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Κατασκευή μονάδας βιοαερίου στον Έβρο

Μονάδα βιοαερίου ισχύος ενός Megawatt πρόκειται να κατασκευαστεί το προσεχές διάστημα στην περιοχή του Έβρου για την εταιρεία Hellas Frost καθώς οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Είναι μια αμιγώς «πράσινη» επένδυση, που εντάσσεται στις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας καθώς αφενός αξιοποιεί απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας κατεψυγμένων τροφίμων αλλά και των καλλιεργειών της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με πολύ μεγάλη συμβολική και ουσιαστική σημασία.

Η αδειοδοτική διαδικασία για την ανάπτυξη μονάδας βιοαερίου 999kW ξεκίνησε το 2017, έχοντας ως σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας. Ο φορέας υλοποίησης του έργου είναι η νεοσύστατη εταιρεία Εco Energy, ενώ η μονάδα παραγωγής βιοαερίου θα εγκατασταθεί ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις της Hellas Frost. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθεί η παραγόμενη θερμική ενέργεια για τις ανάγκες παστερίωσης τροφίμων, στηρίζοντας έτσι την επιχείρηση στη μείωση κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των επιταγών της κυκλικής οικονομία, το στερεό και υγρό υπόλειμμα από την διαδικασία της αναερόβιας χώνευσης θα διατίθεται ως οργανικό λίπασμα στις καλλιέργειες της Hellas Frost.

Σήμερα, η Ecoenergy έχει συνάψει σύμβαση πώλησης ενέργειας με τη ΔΑΠΕΕΠ και είναι στη διαδικασία προετοιμασίας φακέλου οικοδομικής άδειας για την έναρξη υλοποίησης του έργου. Έτσι, αναμένεται άμεσα η έναρξη της κατασκευής και η μονάδα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη μετά από 10 μήνες.

Related posts

Οφθαλμολογικές εξετάσεις στον Δήμο Σαμοθράκης

editor

Ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Σύλληψη αλλοδαπού στον Έβρο με κλεμμένο φορτηγό από την Αττική

editor
22/07/2024 13:58