22 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τους 490 έφθασαν οι ενεργοί μετεωρολογικοί σταθμοί μετά την εγκατάσταση του βορειότερου στα Δίκαια Έβρου

Το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr αριθμεί πλέον 490 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Τον Ιανουάριο εγκαταστάθηκε στα ακριτικά Δίκαια του Έβρου ο νεότερος και βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου.

Ο σταθμός φιλοξενείται στους χώρους του Γυμνασίου και Λυκείου Δικαίων και οι καταγραφές του είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα https://penteli.meteo.gr/stations/dikaia/.

Το meteo τονίζει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι «η ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών, αναδεικνύεται καθημερινά. Το πυκνό δίκτυο σταθμών, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η χρήση δεδομένων μετεωρολογικών δορυφόρων, παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της εξέλιξης ισχυρών και επικινδύνων μετεωρολογικών φαινομένων. Το ΕΑΑ, ως ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς της χώρας μας, επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη των συνεργασιών και υποδομών του, μεταξύ των οποίων και στο δίκτυo μετεωρολογικών σταθμών. Στο πλαίσιο αυτό καλεί πολίτες, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε συνεργασία με στόχο την περαιτέρω επέκταση του δικτύου».

Related posts

Α.Μ.Θ.: Συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα για κατοχή ναρκωτικών

editor

Δήμαρχος Ξάνθης: Θέτουμε ως προτεραιότητα την επαναλειτουργία του Υπόγειου Δημοτικού Πάρκινγκ

editor

Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης: Παραμένει αναξιοποίητος ο φυσικός μας πλούτος – Σε Α.Ε.η χρήση τους;

editor
22/05/2024 1:12