29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Απαγγέλθηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη

Βαρύ κατηγορητήριο άσκησε η εισαγγελία κατά του 23χρονου συλληφθέντα για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος οπαδός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Οργή από το πλήθος έξω από τα δικαστήρια για τον δολοφόνο του Άλκη Καμπανού

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί ο 23χρονος έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με χειροπέδες στα χέρια, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, σκούφο και μάσκα για τον κορωνοϊό, ενώ είχε σκυμμένο το κεφάλι.

Ο κατηγορούμενος δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους ενώ κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο τον αποδοκίμασε. «Δολοφόνε, να πας στο διάολο», του φώναξαν μεταξύ άλλων.

Related posts

Ποια εταιρεία προσφέρει έργα αξιοπιστίας με βάση το υδάτινο στοιχείο;

admin

Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

editor

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

admin
29/03/2024 12:32