25 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Σπ. Λιβανός: Αποζημίωση 0,22 ευρώ για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό

Στα 0,22 ευρώ το κιλό θα ανέρχεται η αποζημίωση των παραγωγών πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του σε περιβόλια στην περιοχή Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας.

Τον αρμόδιο υπουργό συνοδεύει και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος ανέφερε ότι τα πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην συγκεκριμένη περιοχή θα αναθεωρηθούν και μάλιστα έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους αγρότες, γεγονός που αποδείχθηκε και την προηγούμενη χρονιά που ο ΕΛΓΑ πλήρωσε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις».

Στο μεταξύ το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής έθεσε στον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης με τον κ. Λιβανό να επισημαίνει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ.

Related posts

Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός στην Περιφερειακή ενότητα Έβρου

editor

Η Κυβέρνηση έλυσε το γόρδιο «Δεσμό» – Στη Θράκη ο Άδωνις Γεωργιάδης (video)

editor

Ελληνική κτηματαγορά: Οι νέες προκλήσεις – Τι θα επηρεάσει την αγορά ακινήτων

editor
25/09/2023 0:10