28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Με μία νέα παιδική χαρά σε νηπιαγωγείο του Απαλού συνεχίζει την προσφορά της στα παιδιά του Έβρου η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Μία νέα παιδική χαρά στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου του οικισμού Απαλού του δήμου Αλεξανδρούπολης, δημιούργησε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συνεπής στο όραμά της για την υλοποίηση δράσεων στήριξης των παιδιών.

Την τελευταία τριετία, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την αρωγή χορηγών που συμμερίζονται τον στόχο της προσφοράς στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με επίκεντρο το παιδί, έχει αγκαλιάσει ήδη 4.363 μαθητές από 62 σχολικές μονάδες του νομού Έβρου. Μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά – Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας», στηρίζει τα παιδιά στα σύνορα της χώρας, δίνοντάς τους νέες προοπτικές και εφόδια για τη μελλοντική τους ανάπτυξη, προσφέροντας μεταξύ άλλων υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ανακατασκευάζοντας σχολικά γήπεδα και παιδικές χαρές, δημιουργώντας βιβλιοθήκες και αίθουσες ρομποτικής, καλύπτοντας αιτήματα σχολικών μονάδων, ενταγμένων στο εν λόγω πρόγραμμα.

«Για εμάς στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών, ειδικά όταν συνδυάζεται με δραστηριότητες εξωτερικού χώρου. Συμβάλλει ουσιαστικά στην υγιή ανάπτυξή τους και την κοινωνικοποίησή τους. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά του Απαλού τη δυνατότητα να παίξουν και να χαρούν με ασφάλεια σε μια ολοκαίνουρια παιδική χαρά», αναφέρει η Τατιάνα Μουλούλη, υπεύθυνη προγραμμάτων και εθελοντισμού της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι τα όργανα της παιδικής χαράς Απαλού είναι δωρεά εταιρίας κατασκευής εξοπλισμού παιδικών χαρών, πάρκων αναψυχής, αστικού και αθλητικού εξοπλισμού, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, ενώ οι εργασίες τοποθέτησης των παιχνιδιών πραγματοποιήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το «Μαζί για το Παιδί», είναι μία ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που από το 1996 εργάζονται για την ευημερία περισσοτέρων των 30.000 παιδιών ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Related posts

Κορονοϊός: 10 άτομα νοσηλεύονται στο ΠΓΝΑ – Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία

editor

Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέχρι το τέλος Αυγούστου

admin

Συνοριοφύλακες: Ενστάσεις στο ΑΣΕΠ για 400 μόνιμες προσλήψεις

admin
28/03/2024 10:08