20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Σημαντική πτώση θερμοκρασίας φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς»

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις αναμένονται και στον Έβρο τις επόμενες  ημέρες εξαιτίας της ανάπτυξης ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1.100-1.300 μέτρα. Από τις απογευματινές ώρες, με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, ενώ μέσα στη νύχτα και της Θεσσαλίας.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που ενδεχομένως να χτύπησε την “πόρτα” του μοίρασε τσουβάλια με αλάτι σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα και ο δήμος Σαμοθράκης σε ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία “Ελπίς” ανέφερε: “Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τα στενά των οικισμών, για τη διευκόλυνση των συνεργείων του Δήμου και την αποφυγή πρόκλησης ζημιών”.

Related posts

Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Μηταράκης

editor

Αύξηση 11% του ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα της Αλεξανδρούπολης

editor

SILVER ALERT: Συνεχίζει να αγνοείται ο 57χρονος από το Μοναστηράκι Φερών Έβρου

editor
20/04/2024 8:54