20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Υποστηρίζουμε έργα όπως το FSRU στην Αλεξανδρούπολη”

«Υποστηρίζουμε έργα σαν αυτά της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής μέσω της διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ελλάδα, και την προτεινόμενη ηλεκτρική διασύνδεση του Ισραήλ με την Κύπρο και το Ευρωπαϊκό δίκτυο» διαμηνύει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον.

Αυτά τα σχέδια, υπογραμμίζει, θα είναι προπομπός της ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή και στην Ευρώπη. Την στιγμή που η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης είναι, περισσότερο από ποτέ, θέμα εθνικής ασφαλείας των κρατών, επισημαίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις σχέσεις τους στην περιοχή και να προωθήσουν τις τεχνολογίες πράσινης ενέργειας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια σειρά από έργα που μπορούν να διασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση σε μεσοπρόθεσμο διάστημα. «Υποστηρίζουμε ορισμένα υπάρχοντα έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποιούν τις προμήθειες φυσικού αερίου, όπως η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης (FSRU) και τις διασυνδέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, που θα ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τον αγωγό φυσικού αερίου East Med».

Related posts

Handelsblatt: Πολεμικά πλοία και μαχητικά – Έτσι η Ελλάδα εξοπλίζεται κατά της Τουρκίας

editor

Τεράστια η ζήτηση για τη νέα δράση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου – Ολοκληρώθηκε με κέφι, χαρά & δημιουργική διάθεση (φωτο)

editor

Έβρος: Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών για την καταγραφή ζημιών αγροτικών επιχειρήσεων

editor
20/04/2024 9:55