24 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Προς χάριν του διαλόγου δεν θα υποχωρήσουμε σε οτιδήποτε πει η Τουρκία

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταφέρει να επιδείξει σοβαρότητα και σταθερότητα στην αντιμετώπιση όλων των κρίσεων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα», με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσε πως αυτό φαίνεται και στο ζήτημα της ενέργειας, τόσο από τα άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων όσο και από τη μείωση των φόρων.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «η χώρα μας ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένη στη διαδικασία του διαλόγου. Ανεξαρτήτως του βάρους και της έντασης των διαφορών μας πιστεύουμε ότι αυτές θα πρέπει να λυθούν στα πλαίσια του διαλόγου και όχι με πολεμικά μέσα, στο πεδίο». Κατέστησε όμως σαφές ότι «προς χάριν του διαλόγου δεν θα υποχωρήσουμε σε οτιδήποτε πει η άλλη πλευρά». Συμπλήρωσε ακόμη πως «είναι μια περίοδος που δύσκολα θα βλέπαμε να μετατρέπονται οι διαφορές μας με την Τουρκία σε στρατιωτικές διαφορές», παραπέμποντας στην εκτίμηση που έκανε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, κάτι τέτοιο, μια επιθετική ενέργεια, θα έδινε ένα καίριο χτύπημα στην τουρκική οικονομία.

«Δεν είναι κάτι το οποίο περιμένουμε, όμως προετοιμαζόμαστε», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε ένα πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες σε αέρα και θάλασσα και δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την τουρκική προκλητικότητα και να παίξει η χώρα μας το ρόλο που της αξίζει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Related posts

Τσαβούσογλου : Η Ελλάδα δεν θέλει το διάλογο και μαζί με την Κύπρο στοχοποιούν την Τουρκία

editor

Αλεξανδρούπολη: Στο… αντάρτικο Λαμπάκης και παράταξη του – Διαμαρτυρία έξω από Δημαρχείο και Πολυκοινωνικό!!!

editor

ΕΕ: Οριστικοποιήθηκε το 5ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας

editor
24/05/2022 14:37