2 Οκτωβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στο Διδυμότειχο

Το διήμερο 17 – 18 Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφτεί το Διδυμότειχο η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στα πλαίσια συμμετοχής της στις εορταστικές εκδηλώσεις  του Πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου.

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Διδυμοτείχου η κ. Ζαχαράκη εκτός των θρησκευτικών εκδηλώσεων  θα παραβρεθεί σε γεύμα εργασίας στο οποίο θα συζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του τουριστικού πλούτου της περιοχής.

Αναμεσά δε στις προτάσεις που πρόκειται  να καταθέσει προς διαβούλευση  με την κ. Υπουργό, συμπεριλαμβάνονται η ένταξη τοποθεσιών του Διδυμοτείχου στα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και αίτημα για την  συνδρομή της στην αξιοποίηση του κάστρου κάτι που θα σηματοδοτήσει την αρχή της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία υποδομών ώστε το κάστρο να είναι προσβάσιμο και από άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα, υλοποιώντας όπως είπε χαρακτηριστικά τη επιθυμία της Αρχαιολόγου κ. Σαμπανοπούλου, το Κάστρο του Καλέ  να αποτελέσει το πρώτο κάστρο στη χώρα για άτομα ΑΜΕΑ.

Στο πρόγραμμα σχεδιάζεται, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης για την μετονομασία της οδού Νίκης σε XVI ΜΚ/ΜΠ, μετά από επιθυμία πολλών διοικητών που την υπηρέτησαν στο παρελθόν, με την παρουσία αν όλα πάνε καλά όπως τόνισε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου και του αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση.

Με αφορμή το κλείσιμο του Βυζαντινού Μουσείου λόγω έλλειψης προσωπικού από την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Χατζηγιάννογλου δήλωσε ότι έχει καταθέσει σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου περιγράφει την κατάσταση ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

Related posts

Στ. Καλαφάτης: Όλοι οι δείκτες μέχρι τώρα συνηγορούν για ένα δυναμικό καλοκαίρι για τον τουρισμό

editor

Δύο νέες χρηματοδοτήσεις για πυροπροστασία & περιβάλλον εγκρίθηκαν στον δήμο Σουφλίου

editor

Εντός του 2023 θα ξεκινήσει η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

editor
02/10/2022 18:34