29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στο Διδυμότειχο

Το διήμερο 17 – 18 Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφτεί το Διδυμότειχο η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στα πλαίσια συμμετοχής της στις εορταστικές εκδηλώσεις  του Πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου.

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Διδυμοτείχου η κ. Ζαχαράκη εκτός των θρησκευτικών εκδηλώσεων  θα παραβρεθεί σε γεύμα εργασίας στο οποίο θα συζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του τουριστικού πλούτου της περιοχής.

Αναμεσά δε στις προτάσεις που πρόκειται  να καταθέσει προς διαβούλευση  με την κ. Υπουργό, συμπεριλαμβάνονται η ένταξη τοποθεσιών του Διδυμοτείχου στα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και αίτημα για την  συνδρομή της στην αξιοποίηση του κάστρου κάτι που θα σηματοδοτήσει την αρχή της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία υποδομών ώστε το κάστρο να είναι προσβάσιμο και από άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα, υλοποιώντας όπως είπε χαρακτηριστικά τη επιθυμία της Αρχαιολόγου κ. Σαμπανοπούλου, το Κάστρο του Καλέ  να αποτελέσει το πρώτο κάστρο στη χώρα για άτομα ΑΜΕΑ.

Στο πρόγραμμα σχεδιάζεται, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης για την μετονομασία της οδού Νίκης σε XVI ΜΚ/ΜΠ, μετά από επιθυμία πολλών διοικητών που την υπηρέτησαν στο παρελθόν, με την παρουσία αν όλα πάνε καλά όπως τόνισε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου και του αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση.

Με αφορμή το κλείσιμο του Βυζαντινού Μουσείου λόγω έλλειψης προσωπικού από την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Χατζηγιάννογλου δήλωσε ότι έχει καταθέσει σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου περιγράφει την κατάσταση ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

Related posts

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία σήμερα: Αγγίζει τους 42 βαθμούς

admin

Αναβιώνει το δημοσιογραφικό συνέδριο της Σαμοθράκης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ

admin

Ορεστιάδα: “Τρέχει” ο διαγωνισμός για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου-OPEN MALL

editor
29/02/2024 3:31