1 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ανάμεσα στις κορυφαίες αθλητικές σχολές παγκοσμίως το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΔΠΘ

Σύμφωνα με την ειδική κατάταξη με τις κορυφαίες αθλητικές Σχολές και τα Τμήματα αθλητικών σπουδών Πανεπιστημίων παγκοσμίως η οποία δημοσιεύτηκε στις 27/12/2021 στον πίνακα της Σανγκάης (ARWU), η Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ βρίσκεται στη θέση 201-300 παγκοσμίως (και στην 3η θέση στην Ελλάδα). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο πλαίσιο της Σχολής από το διδακτικό-ερευνητικό δυναμικό της.

Τα Πανεπιστήμια της συγκεκριμένης κατάταξης βαθμολογήθηκαν με βάση τρία κριτήρια και πέντε δείκτες, που αξιολογούν αποκλειστικά την ακαδημαϊκή και ερευνητική επίδοση:

Το κριτήριο «Ερευνητική Παραγωγή»  (συντελεστής βαρύτητας 40%), το οποίο περιλαμβάνει δύο δείκτες: (α) Τον δείκτη «Αριθμός Άρθρων στη βάση Web of Science»  (PUB), για την περίοδο 2016-2020, ο οποίος αφορά τα συνολικά άρθρα και δημοσιεύσεις  της Σχολής (20%) και (β) τον δείκτη «Συνολικού Αριθμού Ετεροαναφορών» (CIT) από τα συγκεκριμένα άρθρα και δημοσιεύσεις της Σχολής Αθλητικών Σπουδών (20%).

Το κριτήριο «Ποιότητα της Έρευνας» (συντελεστής βαρύτητας 50%) το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, δύο δείκτες: (α) Τον δείκτη «Ετεροαναφορές ανά άρθρο» (CPP), δηλαδή ένα μέσο όρο του πόσες φορές ένα άρθρο της Σχολής αναφέρεται σε άλλες δημοσιεύσεις (25%) και β) τον δείκτη «Αριθμός Άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στο 25% των σημαντικότερων ερευνητικών περιοδικών» (TOP) (25%).

Το κριτήριο «Διεθνής Συνεργασία» (IC) (συντελεστής βαρύτητας 10%), το οποίο περιλαμβάνει τον δείκτη «Ποσοστό άρθρων με διεθνή συνεργασία στο σύνολο των άρθρων».

Η σχετική λίστα βρίσκεται στον σύνδεσμο

https://www.shanghairanking.com/rankings/grsssd/2021

Related posts

Επισκέφτηκε το ΠΓΝΑ ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης

editor

Ενημερωτική εκδήλωση του Ι.Σ.Ε. με θέμα τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό

admin

Διδυμότειχο: Ήταν φορτωμένος με λαθραία τσιγάρα

editor
01/06/2023 22:13