19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μητροπολίτης Άνθιμος: Aπαγορεύεται σε κάθε ανεμβολίαστο κληρικό να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αγιαστική πράξη εκτός του ιερού ναού του

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος από 8/1/ έως 31/1 απαγορεύει σε κάθε ανεμβολίαστο κληρικό να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αγιαστική πράξη εκτός του ιερού ναού του, καθώς και να τελούν κηδείες. Όπως τονίζει «σε περίπτωση κηδείας ο ανεμβολίαστος κληρικός να απευθύνεται στον πλησιέστερο εμβολιασμένο κληρικό ή τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης».

Ο Μητροπολίτης πήρε αυτή την απόφαση για «να προστατευθούν οι χριστιανοί και το κύρος των ποιμένων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, που προβλέπονται στην πόλη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

Καλεί τους ιερείς, οι οποίοι στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν κρούσμα, να περιορίσουν όσο το κατά το δυνατόν γίνεται τις δραστηριότητές τους για ένα τριήμερο, προτρέποντάς τους ωστόσο να κάνουν rapid test και μετά από λίγες ημέρες, να στείλουν τα αποτελέσματα στη μητρόπολη.

Τέλος ο κ. Άνθιμος αναστέλλει όλες τις δράσεις από τα ενοριακά κέντρα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τις εφημερίες των ναών, αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο από έναν εφημέριο, ο οποίος θα επιφορτίζεται και με το έργο της τέλεσης των αγιαστικών πράξεων αλλά και των μυστηρίων του ναού.

Related posts

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας κλείνει τα καταστήματα για να στηρίξει τον αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου

editor

Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά σε Καβάλα και Έβρο

editor

Πανελλαδικές: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών

admin
19/04/2024 15:53