19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Μεταναστευτικό: Παραδοξότητας συνέχεια…σε Χίο και Λέσβο. Μα επιτέλους τι θέλουν;

του Δημήτρη Φρέσκου

«Νέες υπερδομές-φυλακές» για πρόσφυγες και μετανάστες βλέπει – από πάντα -ο ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα κλειστά κέντρα σε Χίο και Λέσβο. Έτσι ανήμερα των Φώτων έστειλε «αυθορμήτως» τα μέλη του, παρέα με …εθνικιστικές ομάδες που έτσι και αλλιώς δεν θέλουν κανένα «ξένο», να εμποδίσουν τα σκαπτικά μηχανήματα της ΓΈΚ ΤΈΡΝΑ, να κατέβουν στα λιμάνια των νησιών.

Όλοι αυτοί λοιπόν ξέχασαν τα άλλα σημαντικά που τους χωρίζουν, για τον κοινό σκοπό. Μέχρι και φυλάκιο επόπτευσης έστησαν στο λιμάνι των Μεστών για να μην δέσει το καράβι με τον εξοπλισμό κατασκευής της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στον κόλπο του Θόλους στη Χίο.

Τώρα πως ξεχνούν μεταξύ τους, το τι έγινε επί εποχής «ανοικτών συνόρων» είναι μια άλλη ιστορία, αλλά φαντάζομαι κοντά στη φωτιά με λίγο τσίπουρο χειμωνιάτικα όλα γίνονται… Άλλωστε η τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος – Περιφέρεια) έχει ρόλο σε όσα γίνονται αυτές τις ημέρες.
Θα μου πεις αυτά γνωστά είναι και κάτι περισσότερο από αναμενόμενα λόγω βεντέτας … Χμ!!! Όχι όλα.

Οι «εκατοντάδες» Χιώτες που είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι και αποφασισμένοι να ματαιώσουν τις εργασίες ακόμη μια φορά, ακόμη και αν χρειαστεί να «ματώσουν» βρήκαν στο πλευρό τους έναν ακόμα σύμμαχο, τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και βουλευτή επικρατείας που κατάγεται από το νησί

Και το ΚΙΝΑΛ σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για τις κλειστές δομές;

Μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «η μόνη διέξοδος για τον ίδιο τον υπουργό αλλά και την κυβέρνηση είναι ο πραγματικός διάλογος, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από μηδενική βάση, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Χιακή κοινωνία, δηλαδή για μία δομή μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 500 ατόμων».

Αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα την ημέρα των Φώτων, με τις κινητοποιήσεις κόσμου, στο Θόλος, στα Μεστά και στο Λιμάνι κάνοντας λόγο για «συνωμοσία σιωπής» σε πανελλαδικό επίπεδο, ότι κατά ένα περίεργο τρόπο στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζει κανείς τι πραγματικά έγινε στη Χίο τα προηγούμενα 24ωρα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, το ΚΙΝΑΛ θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης εντός κι εκτός Βουλής, ώστε να γίνει γνωστό τι πραγματικά επιχειρείται να γίνει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα ίδια έκανε και στην Αθήνα λέει ο Ν.Μηταράκης

Η απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στον πατριώτη του, καθώς και ίδιος πολιτεύεται στο νησί ήταν άμεση και ολίγον τι σκληρή .Ό Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Χίο ο Γιώργος Καμίνης, εξαπέλυσε επίθεση στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ .«Ο Γ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα», ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός προσθέτοντας πως «υπεύθυνη πολιτική είναι να σηκώνεις το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας».

Την σκυτάλη σε σκληρή γλώσσα πήρε το γραφείο τύπου του Υπουργείου..
«Στην προσπάθειά να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί Δημαρχίας του, αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζει με επιτυχία η Κυβέρνηση, έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφόρησει τα νησιά μας. Οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κω και Λέρο. Ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015. Απλώς, κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει την θωράκιση της Χίου, η Κυβέρνηση”.

Η έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη αναμένεται να έχει συνέχει, όπως συνέχεια θα έχουν και οι κινητοποιήσεις στα δύο νησιά που μυρίζουν και πάλι μπαρούτι. Υπάρχει προηγούμενο άλλωστε και με σκληρά επεισόδια..

Απαντήσεις σε ανοικτή ομιλία Μηταράκη στη Χίο

Για ένα πράγμα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο υπουργός μετανάστευσης, για έλλειψη θάρρους στην κατάθεση των Κυβερνητικών θέσεων.
Το επιχείρημα του σαφές «Ή Χίος ξεπέρασε την μεταναστευτική κρίση (2021: αφίξεις 480 άτομα, διαμένοντες: 450) χάρη στην στρατηγική της Κυβέρνησης, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και την Ελληνική Αστυνομία. Όχι λόγω ‘αποφάσεων’ συμβουλίων!»

Αφήνοντας περιθώριο για μια ύστατη συνεννόηση, την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 5.00 μ.μ. για την εξελίξεις στο Μεταναστευτικό και την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού Κέντρου θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία στην οποία έχουν προσκληθεί φορείς και τοπικά μέσα ενημέρωσης ..Θα τους πείσει;

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Αυτά δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

admin

Το 1821 η Εθνική Ανάσταση, το 2021 η Εθνική Ανάταξη

editor

Συνάντηση του Δημάρχου Ξάνθης με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας

editor
19/04/2024 22:23