19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Θερμές ευχές από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου γιόρτασε με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια. Οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους. Τις θερμότερες ευχές του έστειλε και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος ευχήθηκε:

«Τα Θεοφάνεια συμβολίζουν την αρχή της πορείας προς ένα καλύτερο κόσμο. Η γιορτή αυτή ας σηματοδοτήσει για όλους μας μια αντίστοιχη πορεία. Καθένας μας ας πράξει αυτό που πρέπει ώστε ο τόπος μας και η πατρίδα να έχουν ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους!»

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ευχήθηκε:

«Χρόνια πολλά με υγεία»

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ευχήθηκε:

«Ολόφωτα και πάντα άγρυπνα να είναι τα μάτια της ψυχής μας. Χρόνια πολλά με υγεία και φώτιση».

Ο Δήμος Διδυμότειχου ευχήθηκε:

«Ευτυχισμένο, δημιουργικό και προπάντων υγιές το 2022. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Δήμος Σουφλίου ευχήθηκε:
«Χρόνια πολλά! Υγεία, τύχη, ευημερία και χαρά».

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχήθηκε:
«Ο Δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμας, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Εργαζόμενοι του Δήμου Σαμοθράκης ευχόμαστε σ’ όλους υγεία, ευτυχία και ευημερία».

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Στην Αλεξανδρούπολη, ο αγιασμός υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, έγινε στο λιμάνι της πόλης. Λίγα μόλις μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δέλτα του Έβρου και στο πιο ακριτικό εκκλησάκι της Ελλάδας, του Αγίου Άνθιμου.

Αλεξανδρούπολη

Το παρόν στη ρίψη του Τίμου Σταυρού στην Αλεξανδρούπολη, έδωσαν ο Μητροπολίτης κ.Άνθιμος, παρουσία των τοπικών αρχών και πάρα πολλών πιστών. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές του νομού Αναστάσιος Δημοσχάκης και Νατάσα Γκαρά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Σταύρος Παπασταθόπουλος, Αστυνομκός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με με την Εθελοντική ομάδα αυτοδυτών και ναυαγοσωστών Αλεξανδρούπολης της οποίας είναι μέλος, βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βρίσκεται κοντά σε όσους βούτηξαν για τον Σταυρό.

Τον Σταυρό έπιασε ο 18χρονος αθλητής κολύμβησης του ΝΟΑ και φοιτητής Στράτος Βολτέζος, που έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων.

Δέλτα του Έβρου

Ο Αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» αλλά και αρκετού κόσμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βρέθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.

Τέσσερις ήταν οι τολμηροί που έπεσαν στα νερά του ποταμού Έβρου για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ανήσιο Δέλτα» Πάρης Παπαδάκης κα τα μέλη της διοίκησης, τον συνεχάρησαν και αντάλλαξαν ευχές μαζί του αλλά και με όλο τον κόσμο για την σημαντική γιορτή.

Related posts

Έρευνες του Λιμενικού, για εντοπισμό λέμβου με μετανάστες

admin

Νέο πρόγραμμα σπουδών «Η Επανάσταση του 1821 και η συγκρότηση του ελληνικού κράτους» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.

editor

Φωτιά στη Δαδιά: Εκτός κινδύνου το χωριό – Στην εθνική οδό κατευθύνονται οι φλόγες

editor
19/04/2024 20:00