18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Ελάτε κερνάμε, τσάι και κονιάκ… στο Καστελόριζο

του Δημήτρη Φρέσκου

Οι Τούρκοι καθεστωτικοί ξεπέρασαν κάθε όριο εμμονής και… φαιδρότητας. Δεν αναφερόμαστε στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που αξίωσε να μην γίνονται… τελετές σε Σάμο, Χίο και Οινούσες διότι… προκαλούν την Τουρκία στην αυλή της. Ούτε στα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών αναφερόμαστε. Αυτό είναι έργο σε επανάληψη.

Μιλάμε για το σημερινό τουιτάρισμα του, αυτή την κωμωδία…

Πρόκειται για ένα «προπαγανδιστικό» βίντεο που μόνο οι τούρκοι μπορούν να το εκλάβουν έτσι. Δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter με στόχευση το Καστελόριζο. Ξεκινά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού στις 24 Δεκέμβρη πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και
πως οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν ως εκεί κολυμπώντας. «Ένας σπουδαστής της Σχολής Πολέμου πηγαίνει εκεί, κολυμπώντας. Το πρότυπό μας είναι τα 2.000 μέτρα στη σχολή μας. Ενώ αυτό είναι στα 1.950 μέτρα». Στη συνέχεια απεικονίζει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελόριζο, και στην συνέχεια Τούρκους σπουδαστές της σχολής πολέμου να κολυμπούν.

Βεβαίως τα «δελφίνια» του Τουρκικού στρατού στο πλαίσιο των προγραμματισμένων προπονήσεων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας κολύμπησαν μέχρι το νησί Τούζλα, που απέχει 1.950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές, όσο δηλαδή και το Καστελόριζο για να δείξουν ότι είναι… έτοιμοι.

Ότι η Τουρκία, αμφισβητεί ευθέως, ότι το Καστελόριζο διαθέτει και υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη το γνωρίζουμε. Ξέρουμε επίσης καλά ότι θα εντείνουν τις προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα καθώς τις επόμενες μέρες καταφθάνουν από τη Γαλλία τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, για να εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά επανεξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που επιχειρησιακά ωστόσο θα «δώσει καρπούς» μετά το 2025.

Ο Ερντογάν πιθανότατα θα επιχειρήσει να κινηθεί όσο προλαβαίνει… απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο. Κανείς στην κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενη τυχοδιωκτική ενέργεια, σε κάποιο από τα μικρά ελληνικά νησιά ή βραχονησίδες, ώστε να επιβάλει τους όρους της και να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου αυτό που διακαώς ποθεί, το κυριαρχικό καθεστώς συνολικά για όλο το Αιγαίο.

Ωστόσο η Ελλάδα είναι πιο έτοιμη από ποτέ και να αμυνθεί και να απαντήσει σε όσους πιστεύουν πως θα καταλάβουν το Καστελόριζο με «ψαροντουφεκάδες»… Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις Ακαρ: «Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ό,τι λέει. Ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελόριζο αφού το δηλώνει. Όλος ο κόσμος έχει υψηλό φρόνημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα».

Με άλλα λόγια ελάτε κολυμπώντας… Έχουμε τσάι για να ηρεμήσετε και κονιάκ για να ζεσταθείτε. Εδώ είμαστε φιλόξενοι και τις κότες πριν τις σφάξουμε τις ταΐζουμε…

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική των ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ δίνει άλλοθι στον Ερντογάν

editor

Μερκούρης κατά Ζαμπούκη

editor

Αλέξη, μην σκαλίζεις τη στάχτη

editor
18/04/2024 19:57