28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 60 εκατ. ευρώ για τις δράσεις παραγωγικότητας και βιωσιμότητας της γεωργίας και για την κλιματική αλλαγή

Σε 62 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των δράσεων για την «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των επιχειρησιακών ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» (Δράση 16.1-16.2) και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των συνεργασιών για την κλιματική αλλαγή (Δράση 16.1-16.5) στο πλαίσιο του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020».

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση την οποία υπογράφει ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης για τη Δράση 2 του Μέτρου 16 έχουν μόνο οι δικαιούχοι της Δράσης 1. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 2 θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr ), από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη Δράση 1.

Επίσης, όσες Επιχειρησιακές Ομάδες είναι σε διαδικασία ένταξης στη Δράση 1, η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα ξεκινά την επομένη της ημερομηνίας της Απόφασης Ένταξης στη Δράση 1 και μέχρι δύο μήνες.

Τέλος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησης στήριξης στο ΠΣΚΕ.

Related posts

Περιφέρεια ΑΜΘ: 18,1 εκ. € θα δοθούν μέσω ΕΣΠΑ για την ίδρυση 161 νέων επιχειρήσεων

editor

Πότε κλείνουν οι εκκρεμότητες με τις αποζημιώσεις ενοικίων;

editor

Νέα χρηματοδότηση €90 εκατ. στους δήμους για την ενεργειακή κρίση – Τα ποσά για τους δήμους του Έβρου

editor
28/03/2024 18:59