3 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

Τσιφτετέλια και κοτομπουκιές

της Αθηναϊδος Νέγκα

Ο άνθρωπος, σε αντίθεση με το ζώο που έχει πολύ ξεκαθαρισμένες τις προτεραιότητες του, θεωρεί σημαντικές κυρίως κάτι ηλιθιότητες.

Διαβάζω πως τρία αεροπλάνα γεμάτα… πατάτες άθλιας ποιότητας,  θα πετάξουν άμεσα, με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρείας διαμετακόμισης φορτίων Flexport Inc., στην Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που σημειώνεται στη χώρα, και ώθησε πολλά  φαστφουντάδικα, στην  απόφαση να έχουν τηγανητές πατάτες μόνο σε συσκευασίες μικρού μεγέθους!

Τρία φορτία 747, πέταξαν για την Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, προτηγανισμένης  τηγανητής πατάτας και να αποφευχθεί η κρίση και ο πανικός. Μην γλιτώσει κανένας Ιάπωνας και δεν του φράξει η αρτηρία από το τηγανόλαδο! Είπαμε, ο άνθρωπος έχει βλακώδεις  προτεραιότητες και δεν τελειώνει εδώ η βλακεία! Φανταστείτε, πως για αυτές τις τηγανιτές πατάτες έκαναν  ουρές, για να  προλάβουν μια τελευταία παραγγελία με… χορταστική μερίδα τηγανητών πατατών, πριν εφαρμοστεί η αλλαγή και τους αναγκάσουν να παίρνουν πατάτες στο μικρό σακουλάκι…Που ακούστηκε «πατάτες σε μικρό σακουλάκι»;

Να μην φτάνουν, ούτε για να σου λαδώσουν τη μεγάλη σακούλα που έχεις μέσα και τα burgers, να μην μπορεί να βγει το λίπος στο κάθισμα του αυτοκινήτου , να θέλεις μετά τρεις βιολογικούς καθαρισμούς για να το συνεφέρεις.

Και στη Νέα Υόρκη αν σκέφτεστε να πάτε, θα σας έλεγα να κάνετε μεταβολή και να ακυρώσετε, σας περιμένουν αφόρητες κακουχίες, μόνο ένα κορόιδο θα έκανε τέτοιο ταξίδι!

Σε κάποια σημεία, δεν έχουν, όπως είδα στις ειδήσεις,  “cottage fries λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα” (δεν κάνω πλάκα, υπάρχει σχετική είδηση), ενώ ελλείψεις σημειώνονται και στις κοτομπουκιές!

Πως να ζήσει ο άνθρωπος χωρίς κοτομπουκιά, πείτε μου;

Θα  στερηθεί, ο μοντέρνος πολίτης γιατί έχουμε πανδημία;

Θα του λείψουν τόσο «βασικά» αγαθά, διότι κόλλησε ο πιλότος κορονοϊό και δεν μπορεί να πετάξει το αεροπλάνο να φέρει προτηγανισμένα, να τα βυθίζει  στη φριτέζα;

Θα καταλυθεί ο καπιταλισμός όπως τον ξέραμε;

Μιλώντας όμως για πιλότους -κρούσματα, καλό θα ήταν να σταθούμε λίγο και σε μια προοπτική από την οποία απέχουμε μόνο λίγες μέρες.

Μέχρι να περάσει και η κορύφωση της Όμικρον, επαγγέλματα απαραίτητα για την κανονικότητα  μας, στα οποία δεν μπορεί να υπάρξει τηλεργασία,  θα μετράνε κάθε μέρα χιλιάδες αναρρωτικές άδειες λόγο covid19.

Στην καλύτερη μάλιστα περίπτωση, θα πρόκειται για επαγγελματίες που κάπως τεστάρονται και συνεπώς ξέρουν πως νοσούν. Οι υπόλοιποι;

Θα νιώθει περδίκι, ο Θανάσης που ψήνει σουβλάκια γιατί ή δεν θα κάνει τεστ ποτέ ή γιατί και να κάνει, θα σκέφτεται πως δεν αντέχει να χάσει το μεροκάματο και θα πάει στην ψησταριά να δουλέψει με δέκατα, να μας τηγανίσει και τις πατάτες που λέγαμε, μη τρελαθούμε από στέρηση.

Όπως είπε και ο Λαζόπουλος «μέχρι τις 3 Ιανουαρίου μπορεί να έχουμε προλάβει να αρρωστήσουμε όλοι» , αλλά το ζήτημα δεν είναι, αν θα πιάσει η ευχή -κατάρα του Λαζόπουλου αλλά πως μερικοί, εξακολουθούν να θεωρούν πως οι ηλίθιες προτεραιότητες τους μπορεί να έχουν σημασία σε μια τόσο κρίσιμη φάση.

Αντί να κάνουν το σταυρό τους, που χάρη στα εμβόλια, μπορούμε και κυκλοφορούμε κάπως, θέλουν να χορεύουν τσιφτετέλι μέχρι πρωίας σε νυχτερινά μαγαζιά. Νιώθουν αδικημένοι με τα μέτρα. Καταπιεσμένοι από τη «χούντα»! Κι αν τολμήσεις να αντιτάξεις, οποιοδήποτε λογικό επιχείρημα στην διάθεση τους για ξεφάντωμα ενώ χανόμαστε, σου λένε πως τα λες γιατί  «είσαι με την κυβέρνηση», λες και είναι πολιτική του Μητσοτάκη, που στο επόμενο διάστημα, όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου θα κοιτάξουν να περισώσουν ό,τι μπορούν με μέτρα, μπας και γλιτώσουμε ή ξεμπερδέψουμε μια για πάντα.

Αν βέβαια έχουμε κοτομπουκιές πιστεύω θα αντέξουμε!

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Σαμοθράκη: Mειωμένα τέλη κοινόχρηστων χώρων κατά 50% και για το 2021

editor

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Οι εξετάσεις για τα αθλήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη

editor

Σφοδρές Μάχες

editor
03/10/2023 0:37