20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επεκτείνεται το Φυλάκιο στον Έβρο

Παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Νότη Μηταράκη μαζί με συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων υπογράφηκε η σύμβαση για την  “Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου”.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου θα έχει διάρκεια 8 μήνες. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία και αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου , Μετανάστευσης και Ένταξης και από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020 και έχει προϋπολογισμό 176 εκατ..

Δείτε όλα όσα προβλέπει η σύμβαση:

Το υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου χωροθετείται στην Κοινότητα Φυλακίου, Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου στο Δ. Ορεστιάδας, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και έχει σήμερα χωρητικότητα 330 ατόμων, ενώ το όμορο ΠΡΟΚΕΚΑ 370 ατόμων. Η υφιστάμενη εγκατάσταση εκτείνεται σε περίπου 25 στρέμματα, ενώ συμπεριλαμβάνει χώρους διοίκησης, χώρους για το γραφείο ασύλου και χώρους για την καταγραφή και την ταυτοποίηση.

Η αναβάθμιση αφορά σε έκταση επιφάνειας 33.718 m2 η οποία γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ. Θα περιβληθεί από περιμετρική οδό πλάτους 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με περίφραξη. Η επέκταση της Δομής αφορά χώρους δυναμικότητας 240 ατόμων σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) και 20 ατόμων σε χώρους καραντίνας.

Τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 6.400 m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται και επτά (7) μεταλλικά στέγαστρα των 300 m2 έκαστο και τρία (3) γήπεδα. Θα υπάρχουν επιμέρους τμήματα με ξεχωριστές περιφράξεις και περιμετρικούς δρόμους.

Related posts

Το «ξεχωριστό» μήνυμα του Μητσοτάκη στην Έλενα Σώκου

admin

Οικίσκους για τους άστεγους του Μικρού Δερείου υποσχέθηκε ο Πέτσας

editor

Αλεξανδρούπολη – Κυρ. Μητσοτάκης: Σε όλη αυτήν την προσπάθεια θα σταθούμε δίπλα σας

editor
20/04/2024 6:36