22 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επεκτείνεται το Φυλάκιο στον Έβρο

Παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Νότη Μηταράκη μαζί με συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων υπογράφηκε η σύμβαση για την  “Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου”.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου θα έχει διάρκεια 8 μήνες. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία και αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου , Μετανάστευσης και Ένταξης και από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020 και έχει προϋπολογισμό 176 εκατ..

Δείτε όλα όσα προβλέπει η σύμβαση:

Το υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου χωροθετείται στην Κοινότητα Φυλακίου, Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου στο Δ. Ορεστιάδας, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και έχει σήμερα χωρητικότητα 330 ατόμων, ενώ το όμορο ΠΡΟΚΕΚΑ 370 ατόμων. Η υφιστάμενη εγκατάσταση εκτείνεται σε περίπου 25 στρέμματα, ενώ συμπεριλαμβάνει χώρους διοίκησης, χώρους για το γραφείο ασύλου και χώρους για την καταγραφή και την ταυτοποίηση.

Η αναβάθμιση αφορά σε έκταση επιφάνειας 33.718 m2 η οποία γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ. Θα περιβληθεί από περιμετρική οδό πλάτους 8 μέτρων με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με περίφραξη. Η επέκταση της Δομής αφορά χώρους δυναμικότητας 240 ατόμων σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) και 20 ατόμων σε χώρους καραντίνας.

Τα κτίρια θα καταλαμβάνουν έκταση 6.400 m2 περίπου (δόμηση), ενώ προβλέπονται και επτά (7) μεταλλικά στέγαστρα των 300 m2 έκαστο και τρία (3) γήπεδα. Θα υπάρχουν επιμέρους τμήματα με ξεχωριστές περιφράξεις και περιμετρικούς δρόμους.

Related posts

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας στηρίζει τον αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου με στάση εργασίας

editor

Μιχαηλίδης: Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση με όσους ποδηλατούν επάνω στα πεζοδρόμια.

editor

Νέο “όνομα” ζητά η Ένωση Επαγγελματιών & Βιοτέχνων της Ορεστιάδας για τη σχολή Γεωπονίας & Δασολογίας του ΔΠΘ

editor
22/05/2024 3:05