16 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χριστουγεννιάτικα γεύματα αγάπης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ηλικιωμένους της Θράκης

Γεύματα αγάπης προσέφερε τα φετινά Χριστούγεννα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας που λειτουργούν στη Θράκη αλλά και σε συσσίτια που προσφέρουν οι ιερές μητροπόλεις.

Ως μια ένδειξη προσφοράς και σεβασμού προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε μέσα από τα χριστουγεννιάτικα γεύματα να επικοινωνήσει με όλους τους ηλικιωμένους, στέλνοντας τις θερμότερες ευχές της για υγεία και μακροημέρευση.

Οι προσφορές των γευμάτων αφορούσαν και τις τρεις περιφερειακές ενότητες της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) και ειδικότερα: το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης, το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής, την Τράπεζα Αγάπης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου που λειτουργούν από την Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Παντελεήμων» της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Παντελεήμων». που λειτουργεί στην Ξάνθη, ύστερα από πρωτοβουλία της διοίκησης του ιδρύματος, το εορταστικό μενού των τεσσάρων πιάτων επιμελήθηκαν δυο σεφ εκπαιδευτές, οι Θόδωρος Σώρρος και Γιώργος Κοντογιαννίδης, με τη βοήθεια των σπουδαστών τους από το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ξάνθης.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας συνέφαγε μαζί με όλους τους τροφίμους, το μεσημέρι των Χριστουγέννων, και ευλόγησε το τραπέζι, ευχαριστώντας θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιδιαίτερα ευγενική και συμβολική χειρονομία, που φανερώνει τον σεβασμό και την αγάπη της προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: «Πυρετώδεις» προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης (βίντεο)

editor

Κατανυκτικές στιγμές βίωσαν οι πιστοί στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου (video)

editor

Εγνατία οδός: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος στο τμήμα Αρδάνιο-ΒΙ.ΠΕ

editor
16/06/2024 19:15