30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Κ. Χαντζηκωνσταντίνου για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

Δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΑ κ. Κώστα Χατζηκωνστνατίνου στην ΕΡΤ Ορεστιάδας με αφορμή την υπογραφή σύμβασης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή:

«Το έργο κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο έχει κεφαλαιώδη σημασία για την λειτουργία του λιμένα την διασύνδεση του με την Εγνατία οδό χωρίς να παρακωλύει καθόλου την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 36 εκ ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το σχετικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (2014-2020).

Πρόκειται για ένα κλειστό αυτοκινητόδρομο 3,6 χλμ με δυο λωρίδες ανακατεύθυνση, με δρόμους τοπικής κυκλοφορίας δεξιά και αριστερά, με ισόπεδες και ανισόπεδες διαβάσεις. Είναι ένα σύγχρονο έργο όπως αρμόζει να έχει μια σύγχρονη πόλη η οποία θέλει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα οικονομικά διδόμενα των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Για το λιμάνι είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο έργο, δίνει άμεση πρόσβαση με την Εγνατία Οδό, μας βάζει στον χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών με ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, ένα λιμάνι όσο καλό και να είναι, όσες σοβαρές υποδομές και να έχει ,εάν δεν έχει διασύνδεση με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, (σιδηρόδρομο, αυτοκινητόδρομο, αεροδρόμιο,) δεν μπορείς να το αξιοποιήσεις, άρα η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού έρχεται και «κουμπώνει» μέσα στις υπόλοιπες υποδομές και βάζει την Αλεξανδρούπολη στον χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών.»

 

Related posts

Πανελλήνιες 2019: Πόσες θέσεις ανοίγουν στις Στρατιωτικές Σχολές – Τι αλλάζει φέτος

admin

Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου πρωτοπορεί στην επιμόρφωση

editor

Τρία νέα γήπεδα στη Σαμοθράκη από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί & την bwin (video)

editor
30/05/2023 17:45