2 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Επίσκεψη Κ. Φλώρου σε μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ροδόπη και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε, χθες, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ροδόπη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του 1ου Λόχου Βάσεως Εκπαιδεύσεως Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων στην Νέα Σάντα Ροδόπης, όπου παρευρέθη και ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος. Ακολούθως επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης 41 Συντάγματος Πεζικού στην Σαμοθράκη, όπου ήταν παρών και ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νικόλαος Γαλατούμος.

Στη συνέχεια, προστίθεται στην ανακοίνωση, μετέβη στη Λήμνο, όπου αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα των αεροσκαφών επιφυλακής και των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma στην 130 Σμηναρχία Μάχης, όπως και με το προσωπικό της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης και της κανονιοφόρου «Κάσος» που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Μύρινας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεο και τον έπαρχο Λήμνου Άγγελο Βλάττα-Λαμπρινό στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μύρινας.

Τέλος, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου της νήσου, παρουσία και της δημάρχου Μαρίας Κακαλή.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, εξαίροντας την προσήλωση όλων στην αποστολή τους κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Συνεχάρη το προσωπικό για την αποφασιστικότητα, την αφοσίωση και την αυταπάρνησή τους, επισημαίνοντας τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ώστε να διασφαλίζεται και να επαυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς τους.

Related posts

Ελληνική Αστυνομία: Με e-mail και τηλεφωνική γραμμή η εξυπηρέτηση των πολιτών

editor

Βγήκαν τα στοιχεία της Απογραφής: 10.432.481 είναι ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας

editor

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση του Έβρου

editor
02/03/2024 0:15