19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Αποζημίωση σε 690 δικαιούχους από τον ΕΛΓΑ

Την Πέμπτη  23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε εξακόσιους ενενήντα δικαιούχους στο νομό Έβρου. Συγκεκριμένα σε καλλιέργειες  σιτηρών, λίγων κηπευτικών, μηδικής αλλά και η εξόφληση δενδροκαλλιεργειών που είχαν υποστεί ζημιά από τον παγετό.

Ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκης κ. Δημήτρης Πανταζής τόνισε ότι είχε προηγηθεί η πρώτη φάση πληρωμών και ότι θα υπάρξει και μια τρίτη φάση η οποία θα είναι και η τελική με την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών να ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο νομό Ροδόπης οι δικαιούχοι είναι τριακόσιοι οκτώ ενώ στο νομό Ξάνθης εκατόν τριανταπέντε.

Η πληρωμή αφορά πίνακες δικαιούχων που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την 9η Δεκεμβρίου για ζημίες μέχρι τον μήνα Οκτώβριο  ενώ μέχρι την τελική ημέρα πληρωμής ο αριθμός αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Οι επιπλέον δικαιούχοι όπως διαβεβαίωσε ο κ. Πανταζής υπολογίζεται να πληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από τους υπαλλήλους του Οργανισμού ώστε αντί για τον μήνα Μάρτιο να πληρωθούν τον Γενάρη.

Το ποσό που πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους του Έβρου θα είναι ύψους 450.000 ευρώ ενώ για τους δικαιούχους της Ροδόπης ποσό 141.000 ευρώ και τη Ξάνθης 150.000 ευρώ.

Μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλη ζημία είναι η περιοχή των Σκορδοπαραγωγών της Νέας Βύσσας όπου σύμφωνα με υπολογισμούς το ποσό   ξεπερνά τα 700.000 ευρώ ενώ ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων θα εξαρτηθεί το ύψος της αποζημίωσης για τον καθένα.

Όπως τόνισε καταλήγοντας ο κ. Πανταζής, ο ΕΛΓΑ προσπαθεί να ανταποκριθεί  και να σταθεί δίπλα στον αγρότη στα πλαίσια του κανονισμού και με την όποια επιείκεια  μπορεί να υπάρξει.

Related posts

Άγιος Φανούριος: Η ιστορία, οι θρύλοι, τα θαύματα και η φανουρόπιτα

editor

Αλεξανδρούπολη: Ουρές & λιποθυμίες μπροστά από τις τράπεζες

editor

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με τoν Πρόεδρο και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank

editor
19/04/2024 10:55