29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2022

Υπερψηφίστηκε, με εξαίρεση την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καταψήφισε, ο προϋπολογισμός του δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2022. Έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο η συμπερίληψη 7 εκ των 8 σημείων της «εναλλακτικής» πρότασης που από κοινού κατέθεσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη από τη μειοψηφία μείωση των δημοτικών τελών, συμφωνήθηκε να προηγηθεί αναλογιστική μελέτη προκειμένου να εξεταστεί εάν οι μειώσεις θα είναι οικονομικά διαχειρίσιμες για τον δήμο.

Το κλίμα συναίνεσης που επικράτησε κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχολιάστηκε θετικά από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Ζαμπούκης χαρακτήρισε «ρεαλιστική και εφαρμόσιμη την οικονομική πρόταση» που υπερψηφίστηκε, ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι «μέσα από τη συναίνεση, νικητής βγήκε ο λαός», ο κ. Μυτηλινός παρατήρησε ότι «για πρώτη φορά το συμβούλιο λειτούργησε συναινετικά», ενώ ο κ. Μιχαηλίδης επίσης υπογράμμισε το κλίμα συναίνεσης, χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστική» την πρόταση που τελικά υπερψηφίστηκε. Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση, που καταψήφισε, επεσήμανε ότι «ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε είναι φτωχός και τα αυξημένα έσοδά του προέρχονται ουσιαστικά από τους πολίτες».

Related posts

Θρήνος στο Διδυμότειχο: “Έφυγε” απ’ τη ζωή 49χρονος υπάλληλος του Δήμου

editor

Διανομή 150 δεμάτων τροφίμων σε άπορες οικογένειες της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

editor

Απετράπη η είσοδος σε 2.720 παράτυπους μετανάστες στον Έβρο

editor
29/03/2024 10:59